Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van hogy akit szerettünk...

Miért van hogy akit szerettünk és àrtott a szeretet àtmegy utàlatba?

Figyelt kérdés
Ugyanigy masok elviselhetetlen szokasai is
júl. 28. 12:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

csalódás okozza, a jót könnyű megszokni, jelenleg egy személyt aki örömöt ad a mindennapokban...aztán jön a felismerés, hogy ez mégsem volt teljesen kölcsönös...vagy csak ideiglenesek voltunk neki...félreismerjük a másikat....és b**asszki hogy lehettem ennyire hülye... :)

hát nagyjából ennyi

júl. 28. 12:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ahogy az első írja. Rá kell jönnie az embernek, hogy hiába szeretsz valakit, szeretned és tisztelned kell magadat annyira, hogy ne nézz el mindent a másiknak.

Mondok egy példát: exférjemet tényleg nagyon szerettem, sok kompromisszumot is kötöttem êrte. Családot alapítottunk, majd átvu

ert és otthagyott minket. Nos, éljem úgy a hátralévő életemet, hogy a társam nem szeret és nem tisztel kicsit sem? Gebedjek bele? Hát nem.

júl. 28. 12:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem tudom ki vette magara amit irtam es valaszolt privat uzenetben de nem ismerem az illetot.Egy baratsagrol irtam ki a kerdest.

Egyezek az 1.valaszoloval amit hogy valakinek ideiglenesek vagyunk.

2.igy van nem lehet mindent elnezni a masiknak hogy utana ugyanazt folytassa vagy lenyelni dolgokat hogy meg ne sertsd.Ez igaz,baratsagra,szerelemre,csaladi kapcsolatokra...

júl. 28. 13:26
 4/5 Senior Séf ***** válasza:
100%
Mert akit szerettünk, azok felé mások az elvárásaink,és ha ő okoz csalódást,ezerszer jobban tud fájni.
júl. 28. 14:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom már, hol olvastam, de azt írták, hogy az utálat, a szeretet a legerősebb, legvehemensebb érzelmek, amik közt nincs nagy szakadék, és az egyik könnyen átcsaphat a másikba.

Amit Senior Séf írt, pedig nagyon igaz: más elvárásaid, elgondolásaid, reményeid vannak olyanok felé, akiket szeretsz, mint olyanok felé, akik épphogy ismerősök, vagy (szinte) totális idegenek. Szóval, ha olyan bánt, okoz csalódást, akit szeretsz, sokkal, de sokkal jobban fáj, mint mástól, mert tőle nem is vártad, gondoltad volna. Hajlamosak vagyunk azokat az embereket más szemmel nézni, akik fontosak nekünk, mint másokat. Itt jön képbe az érzelmi elfogultság.

júl. 28. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!