Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki egyszer csak nem keresi a...

Aki egyszer csak nem keresi a társaságotokat többé, szerintetek vajon mi az oka?

Figyelt kérdés
A válasz szerintem legegyszerűbben úgy fejthető meg, ha megvizsgáljuk, mi miért szoktunk ilyet tenni.
júl. 27. 14:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Azért ez így elég képlékeny kérdés. Mit jelent hogy nem keresi a társaságodat? Ritkulnak a beszélgetések a korábbi dinamikához képest? Vagy akár teljes ghosting és ignorálás? Érted, ez azért két véglet, és közte is rengeteg lehetőség.

És a miért, arra általában a válasz a változásban keresendő. Új élethelyzet, több munka, kevesebb szabadidő, rosszabb kedv, depresszió, energiahiány. Új hobbik, új elfoglaltságok, új kötelezettségek, új emberek akikkel jobban elvan mint veled, a lista nagyon hosszú lehet.

A gond sokkal inkább az, hogy az emberek többségében manapság miért nincs annyi korrektség hogy ezt tudassa is a másik féllel, már a változás pillanatában is, önként és magától. Így sokan csak húzzák a másik idejét és figyelmét, hülyére veszik, rosszabb esetben van aki még kifejezetten játszmázik is ezzel. Úgy érzem kissé általánossá is vált ez manapság, nem csoda hogy sokan inkább befordulunk, és már nem bízunk meg az emberekben. A többség önző, kihasználó, simán hazudozik és hülyére próbál venni abban a pillanatban, ahogy változás van és fordul a kocka. És simán el is dobnak bárkit, ha már neki nem fűződik hozzá személyes érdeke, hogy fenntartsa a kapcsolatot.

júl. 27. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Volt olyan barátságom, ami azért szakadt meg, mert (utólag belátva) visszaéltem azzal, hogy végre találtam valakit, aki meghallgatott, tanácsot is adott, és úgy beszélgetett velem, hogy tényleg meghallgatott. Nevén nevezve a dolgot; panaszláda voltam. Közben én is kérdeztem felőle, ő is mesélt, azonban sajnos nagyon, de nagyon negatív voltam, így elüldöztem magam mellől. Ami amúgy teljesen jogos, mert érthető mód, egy idő után mindenkinek a terhére lenne az, amit ott és akkor műveltem. Már tanultam belőle, és jobban érzékelem a határokat, de a mai napig szégyellem az egészet, és bánt.

A többi esetben pedig, szerintem, találtak nálam érdekesebb, színesebb, izgalmasabb, karakánabb embereket, akik több dologban benne vannak, mint én vagyok/voltam.

Szerintem ezen okokból, de az is lehet, hogy valamelyikünk túlnőtte a másikat.

júl. 27. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálam azért volt mert csak érdekből kerestek és jöttek.

De ez sokaknál van így.-

júl. 27. 14:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Én azért szakítottam meg sok "baráttal" a kapcsolatot, mert lelki szemetesládának néztek, imádták, ha meghallgattam őket, beszélgettünk, ami gyakorlatilag abból állt, hogy kiadhatták magukból a bánatukat én meg meghallgattam őket. Nekem nem volt persze semmi jó benne, lehúzott az egész. Ja, rendezvényre, utazásra sosem hívtak magukkal, arra megvoltak a külön embereik, bezzeg ha valami rossz történt, akkor egyből megtaláltak.

A 2-esnek: szerintem ne szégyelld magad, mert óriási mértékű önreflexiíra vall az, hogy ezt beláttad és tanultál belőle, a múltat engedd el, ne bántsd magad.

júl. 27. 17:39
 5/7 A kérdező kommentje:

A másik kérdésemet próbáltam máshogy megfogalmazni:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

júl. 28. 09:03
 6/7 anonim ***** válasza:
X,Y-tól hallott valamit rólam. De nem kérdezné ám meg, hogy mi is a való abból, amit hallott...
júl. 28. 16:07
 7/7 A kérdező kommentje:
6, szerintem ennek a közöny az oka, te hogy látod? Nem érdekli a (valós) válasz.
júl. 28. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!