Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy nőnek tényleg csak a...

Egy nőnek tényleg csak a hosszú haj a nyerő?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy kevés férfinak tetszik a nőkön a rövid haj, már a vállig érőre is sokan húzzák a szájukat, de a hosszú nekem olyan unalmas 😁😁 Számomra persze. Miért vonzóbb ennyire a hosszú haj?
júl. 24. 15:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

"A haj a nő koronája. Árulkodik az egészségi és lelki állapotáról"

Nekem volt olyan barátnőim, aki majdnem hányásig hergelte magát, úgy bőgött, mikor seggig érőből derékig érő lett a haja, mert az alja már száraz szalma volt. De ja, lelkileg nagyon oké.

júl. 24. 16:33
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokáig hosszú hajam volt, mindenki dicsérte, de csak kiengedve tetszett, amúgy ahogy hazaértem fogtam össze, úgy meg semmi értelme. (Akik bokáig növesztik de tarkócopfban hordják azok miért növesztik? Sose értettem, előről egy rövid hajúnak tűnnek ugyanúgy...)

És akkor levágattam egyszer váll fölé érőre, és úgy éreztem hazaértem. Sokkal jobban éreztem magam, jobban is áll szerintem. Férjem is imádta úgy, de nagyon gyorsan nő, úgyhogy megint mellem fölé ér. Évente egyszer le szoktam vágatni rövidre, kár hogy nem marad úgy, gyakrabban nem tudok járni fodrászhoz. Ez a baj a röviddel hogy több gobdozást igényel. Fiúsra nem tervezem levágatni, mert nem állna jól, de ismerek olyan nőt akinek iszonyatosan jól áll, egyszerűen kiragyogott ettől a fazontól.

Egész fiatal koromban a férfiaknak próbáltam tetszeni, megfelelni de bárkivel randiztam mindenkinek volt valami kívánsága, fessem a hajam feketére, szőkére, vörösre. És ahogy öregszem (30 múltam...) rájöttem, hogy nem lehet megfelelni mindenkinek. A férfiak fejében is van egy szépségideál ami részben az aktuális társadalmi elvárásaira épül, meg a saját preferenciáik is megvannak. Oké, de én meg én vagyok azokkal a paraméterekkel amik a génjeimben vannak, ebből tudom kihozni amit lehet/akarok. A hajamra annyi megjegyzést kaptam nőktől, férfiaktól egyaránt, de nekem mostmár senki nem fogja megmondani mit csináljak vele, hogyan szép. Majd én eldöntöm köszönöm szépen, nem azért vagyok hogy másnak tetszen, persze néha szeretnék például egy randin de ott is azt szeretném hogy engem fogadjon el, ne pedig azt hogy mennyire sikerül megfelelnem egy kitalált mércének.

U.i.: akinek szép arca van, az rövid hajjal is szép lesz, akinek meg nem annyira, az hosszú hajjal se lesz szép.

júl. 24. 16:55
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

12

Ott a pont nagyon egyetértek veled!!! Csak így tovább!!!

55N

júl. 24. 17:07
 14/31 anonim ***** válasza:
65%

Mert nőes!

De amúgy a hosszú haj a nemek közötti különbséget is kihangsúlyozza valamennyire.

júl. 24. 17:58
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

"Egész fiatal koromban a férfiaknak próbáltam tetszeni, megfelelni de bárkivel randiztam mindenkinek volt valami kívánsága, fessem a hajam feketére, szőkére, vörösre. És ahogy öregszem (30 múltam...) rájöttem, hogy nem lehet megfelelni mindenkinek."

Az önazonosság fontosabb! Ha te szerinted vörös vagy és ebben érzed jól magad az hiteles lesz, annak ereje lesz és ez sokkal jobban hat a kisugárzásodra! Neked kell tudnod hogy mitől vagy igazán önmagad!

júl. 24. 18:01
 16/31 anonim ***** válasza:

1. Van ennek hagyománya, vagy berögzülése a köztudatba (akkor is, ha ennek nincs biológiai háttere, mert nagyon sok ősi társadalomban mindkét nemnek hosszú volt a haja)

2. Sok ember nincs tisztában vele, hogy neki milyen rövid haj áll jól és hogyan kell ápolni, csak épp a férfiaktól társadalmi berögzülések miatt nem várunk el tiptopságot meg szuperigényességet, nőktől meg igen. Egy kezeletlen hosszú haj ált. jobban néz ki egy fejen, mint egy előnytelenül vágott vagy kezeletlen rövid haj. Nem is csoda, hogy "fujjjjjjj, milyen már egy nő rövid hajjal" vergődések alatt képi ilusztrációnak nem Audrey Hepburn a Római vakációból van példának adva, hanem Szomszédok Etus meg a tipikus dauerolt 40es matektanárnő a 90es évekből stílus... vagy az ilyen egymilisre nyírt öcsifejű leszbi csajok.

Én azt veszem észre, hogy az alapvetően szép arcú, jó alakú, igényes nők, ha természetre is illik hozzájuk az adott rövid haj, ugyanolyan sikerek társkeresésben, mint hosszú hajjal vagy mint más hosszú hajú nők... max. egy picit kisebb a merítés, de végeredményben úgysem 6000000 párod lesz, elég azt az egyet megtalálni... azt meg akkor is meg fogja az illető ilyen esetben, ha nem 600, hanem csak 300 ember ír rá Tinderen.

júl. 24. 18:53
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, hogy nőként írok, de a hajat nem mindegy mivel párosítod. Nem mindegy, hogy valainek rövid a haja, de amúgy van egy jó kis formás teste vagy ha egy pálcika, akkor is nagyon jól tud öltözni vagy valakinek rövid a haja és úgy öltözik fel mint egy kamaszfiú, térdnadrág, zokni, agyonhasznált tornacsuka, kinyúlt póló, ehhez esetleg még rájön egy 5-10 vagy több kiló súlyfelesleg.
júl. 24. 18:55
 18/31 anonim ***** válasza:
A hátrányból kell előnyt kovácsolni, ennyi a titok!
júl. 24. 18:56
 19/31 anonim ***** válasza:

Nekem soha nincs kibontva, mert pont azért növesztettem meg, hogy pl ilyeneket tudjak csinálni.

[link]

De sokszor már húzza le a súlya, főleg hajmosáskor, attól meg laposnak tűnik a fejem. Pont nost gondolkozok a rövidebben, most mindenkinek kulcscsontig ér, tök fiatalos, én meg ősasszonynak érzem magam.

(Amúgy meg baromi kevés a szép, ápolt hosszú haj. Töredezett, cicarágta hosszú hajból sok van.)

júl. 24. 19:05
 20/31 anonim ***** válasza:
19, ne is momdd, nekem is el kéne jutnom a fodrászhoz, de nem vonz egyik sem. A múltkor egy ideg-beteg nőhöz kerültem, a hajamat is nekem kellett utanaigazítanom. De volt fodrász aki rosszul vágott fufrut, volt aki úgy baxta el a hajam hogy az egész égnek állt... Azokról nem is beszélve akik beszélgetnének folyton.
júl. 24. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!