Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen is egy people pleaser?...

Milyen is egy people pleaser? A people pleaserek mások igényeit helyezik előtérbe a sajátjaik helyett. Lásd még lejjebb a leírást. Én ilyen vagyok. De hát ez igaz (szerintem). Az emberek általában nem jól fogadják a nemet mondást.

Figyelt kérdés
Emellett nehezükre esik saját érzelmeiket, vágyaikat és szükségleteiket kommunikálni. Folyamatosan attól félnek, ha hangot adnak ezeknek, nem fogják kedvelni, rosszabb esetben el is hagyják őket
júl. 21. 08:58
 1/4 anonim válasza:

Hát én rengetegszer mondtam nemet és nincs egy "barátom" sem. Tényleg nem bírják az öszinteséget és állandóan olyanokat kérnek ami tőled áldozatot követel őket meg előnyökhöz juttatja.

Mindig úgy gondoltam, hogy az a helyes ha nem sértődök meg ha kritikát kapok és megpróbálom azt felhasználni, hogy jobb legyek és hogy nem kérek olyat ami a másiknak áldozat. Nahát ezt senki nem értékeli. Építő jellegű kritikát soha nem kapok. Mindig gondolkodni kell, hogy ez most vélemény volt, vagy irígység vagy manipuláció. Végülis csak egy bunkó f....nak számítok aki nem mond szépeket másoknak. Persze amikor valamiről jót mondok azt senki nem hallja meg mert alapból ahhoz vannak szokva, hogy az hazugság. Meg sem hallják.

Sajnos az igazi barátság nagyon ritka. Legtöbbször csak lelki vagy anyagi érdek hozza össze az embereket. Pusztán az is összeterthat két embert, hogy félnek attól, hogy nem lesz barátjuk.

A legtöbb ember irígy f...kalap. Elverik egymást a boldogságtól mint a tyúkok, akik nem engedik enni a másikat.

A lényeg az lenne, hogy megtanulsz úgy nemet mondani, hogy ne fájjon a köcsögöknek. Előre felkészülsz néhány kifogással és nagyon sajnálod, hogy nem tudod kinyalni a s...ét. Majd máskor. Néha persze engedsz neki, ha élvezed a társaságát valamilyen okból, érdekeben áll...

Ha igazi barát akkor úgysem kér kellemetlenséget, vagy visszaadja kamatostól.

júl. 21. 09:25
 2/4 anonim ***** válasza:
A people pleaser másokat helyez maga elé, másokat helyez előtérbe, gyakran a saját kárára is, mert ennyire fontos számára az, hogy jó véleménnyel legyenek róla, az emberek kedveljék és szeressék őt. Tart attól, hogy valaki megutálja őt, az emberek elfordulnak tőle, egyedül marad, ezért igyekszik mindent megtenni, hogy mások kedvében járjon. És nemcsak 1-1 emberrel szemben ilyen, hanem gyakorlatilag mindenki felé így viszonyul.
júl. 22. 00:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Jó, olyan jelentkezzen, akinek jól fogadták a nemet mondásait, aki azzal a jelenséggel találkozott, hogy emberek önreflektív módon fogadták az elutasításait, nem fordultak el, nem vagdalkoztak, nem érzelmi zsarolás volt a válasz stb.
júl. 22. 07:07
 4/4 anonim válasza:

(#1)

Te tudsz olyanról, hogy valaki jól fogadja a nem-et?

Egyetlen alkalommal reagáltam "rosszul", amikor egy ember akit a barátomnak hittem, nemet mondott. Csak az volt a probléma, hogy olyat kértem tőle ami neki nulla kellemetlenséggel járt volna, nekem meg személyes sértéssé vált. Szóval igazábol kötelessége lett volna megtenni. Évekig nem bántottam miatta, egyszerűen egy csepp volt a pohárban, amikor végre nem álltam vele szóba többet.

Soha nem bántottam senkit azért mert valamit nem akart megtenni. A szabad akarat hívve vagyok. Ezért is mondtam olyan sokszor nem-et.

Mit jelent az, hogy "önreflektív módon fogadták az elutasításait"? Meg akarsz tanulni valmilyen technikát a nemet mondásra?

Szerintem ez kizárt dolog. Csak akkor nézik el neked, hogy megtagadsz valamit, ha még remélik, hogy ki tudnak facsarni valamit belőled, vagy később újra megpróbálják. Ha nem tudod megadni, amit akarnak akkor nem vagy jó semmire. Még a szerelmes is akar a másiktól valamit, ha elutasítják akkor vagy feladja vagy még próbálkozik, hátha lesz változás.

Nincs olyan, hogy jól veszi valaki a nemet. Én sem veszem jól, csak könnyen elfogadom.

júl. 22. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!