A mai világban hogyan lehet egyszerre megfelelni a munkahelyi, párkapcsolati, gyermeknevelési, stb elvárásoknak?
Úgy, hogy felállítod a saját prioritásaidat.
Nem muszáj egetrengető karriert építeni, el lehet halászni a zavarosban, ennek minden következményével.
Lehet olyna párt találni, aki nem egy szórakoztatóközpontot akar maga mellé, hanem társat. Gyereket nem kötelező vállalni, vagy éppen nem annyit, amennyit valaki kiszámol.
Mindenkinek van lehetősége felállítani a saját prioritásait
"a szülei nem vállaltak volna gyereket alkalmatlanságuk ellenére..."
És honnan a ménkűből kellett volna tudniuk, hogy ők alkalmatlanok? MINDEN szülő a saját csemetéin tanulja meg a szülői mibenlét fortélyait. A te szüleid is rajtad tanulták meg. Tényleg vannak alkalmatlanok, de ez már jóval a rajtvonal után derül ki.
#14: A mai világban ne lehetne megtudni, ha akarnánk? Amikor a pszichológia ilyen szinten áll?
Amúgy meg ne legyünk naivak, rengeteg emberről meg lehet mondani "ránézésre" hogy alkalmatlan valamilyen okból
Nem kell megfelelni. Úgy élsz ahogy akarsz, amíg nem ártasz, nem szegsz törvényt.
Én pl kerestem párt, mert vágytam rá és férjhez mentem, mert azt akartam, dolgozom is, mert szeretem a munkám, de gyereket például nem vállalunk, mert egyikünk sem akar. Túl sok nyűg, túl sok érzelmi és anyagi teher, túl sok lemondás. Inkább élvezzük az életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!