Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai világban hogyan lehet...

A mai világban hogyan lehet egyszerre megfelelni a munkahelyi, párkapcsolati, gyermeknevelési, stb elvárásoknak?

Figyelt kérdés
Azt látom a világban a túlhajszolt életmód lett a norma. Munkában nyilván nagyon keményen, motiváltan kell dolgozni, főleg multicégeknél, pedig a haszon javát nem is alkalmazottak kapják. Párkapcsolatban is az van, hogy a párodnak legjobb barátja, hobbitársa, szuper szeretője, stb legyél. Gyermekvállalásról nem is beszélve, mert a mostani közvélemény szerint csak az számít jó szülőnek, aki minden szabadidejét a gyerekre szenteli, lemond saját hobbijairól, nem jár el sörözni, nem lustálkodik otthon, ha hazaér munkából fáradtan. És akkor ezek mellett a mozgás is fontos elvárás, mert hát minden a külső a közöséggi médiában jól kell kinézni. Hogyan lehet ennek a rengeteg elvárásnak mind megfelelni? Nem okoz ez frusztrációt az emberekben?

júl. 20. 10:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy felállítod a saját prioritásaidat.

Nem muszáj egetrengető karriert építeni, el lehet halászni a zavarosban, ennek minden következményével.

Lehet olyna párt találni, aki nem egy szórakoztatóközpontot akar maga mellé, hanem társat. Gyereket nem kötelező vállalni, vagy éppen nem annyit, amennyit valaki kiszámol.

Mindenkinek van lehetősége felállítani a saját prioritásait

júl. 20. 19:18
 12/17 anonim válasza:
0%
A karrieristáknak! Ha a szüleitek is így mérlegeltek volna, most nem irogatnátok!!
júl. 21. 07:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
#12: És? Miben lenne más akkor a világ? Ahogy a sok sérült idióta sem írogatna, ha a szülei nem vállaltak volna gyereket alkalmatlanságuk ellenére...
júl. 21. 09:13
 14/17 Senior Séf ***** válasza:
52%

"a szülei nem vállaltak volna gyereket alkalmatlanságuk ellenére..."

És honnan a ménkűből kellett volna tudniuk, hogy ők alkalmatlanok? MINDEN szülő a saját csemetéin tanulja meg a szülői mibenlét fortélyait. A te szüleid is rajtad tanulták meg. Tényleg vannak alkalmatlanok, de ez már jóval a rajtvonal után derül ki.

júl. 21. 18:54
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

#14: A mai világban ne lehetne megtudni, ha akarnánk? Amikor a pszichológia ilyen szinten áll?

Amúgy meg ne legyünk naivak, rengeteg emberről meg lehet mondani "ránézésre" hogy alkalmatlan valamilyen okból

júl. 21. 19:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megfelelni. Úgy élsz ahogy akarsz, amíg nem ártasz, nem szegsz törvényt.

Én pl kerestem párt, mert vágytam rá és férjhez mentem, mert azt akartam, dolgozom is, mert szeretem a munkám, de gyereket például nem vállalunk, mert egyikünk sem akar. Túl sok nyűg, túl sok érzelmi és anyagi teher, túl sok lemondás. Inkább élvezzük az életet.

júl. 23. 01:01
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
12. Ez nem érv. Ha anyád vagy apád úgy dönt kiugrik a tizedikről, akkor neked is kötelességed az öngyilkosság mellett dönteni? Az ő döntésük az övék, a gyerekeiké pedig az övék. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
júl. 23. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!