Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hol vagy mikor volt divat ez...

Hol vagy mikor volt divat ez az "XY a fogadott húgom / nagynéném / akárkim"?

Figyelt kérdés

Van valami halvány emlékem, hogy mindenkinek volt "fogadott" lánya, keresztanyja, húga, bátyja, nagynénje, unokatestvére...

Ez még mindig szokás?

júl. 20. 01:52
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Ez soha nem divatkérdés volt.
júl. 20. 04:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Olyanra értem, hogy nem tényleges családi kapcsolat... Hanem pl. nagyon jó barátnőd valaki, sokszor át is mentek egymáshoz, anyukaitok is bírják egymást és akkor XY a "fogadott húgod"...
júl. 21. 16:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Én tanárként azt tapasztalom, hogy most is gyakran (szóban vagy neten pl. kommentekben) használják egymásra a fiatalok az ilyen kifejezéseket, hogy hugi, anyuci stb.

Kb. 2010 körül meg még divat volt az, hogy sokan beállították a legjobb barátaikat/barátnőiket a Facebookon rokoni státuszba (pl. legjobb barát -> fiútestvérként volt jelölve).

Ilyenekre gondoltál, kérdező?

júl. 23. 01:46
 4/5 A kérdező kommentje:

#3 igen, ilyesmire :) csak ezen belül is konkrétan arra a típusra, mikor hozzátették, hogy ő a "FOGADOTT" húgom, keresztanyám, stb.

És ezt nem csak a gyerekek csinálták, hanem ugyanúgy a felnőttek is mondogatták.

Nálunk olyan 2000 környékén volt mki mkinek a "fogadott" akárkije.

júl. 23. 08:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Ilyet így sosem hallottam...
júl. 23. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!