Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet valaki ennyire...

Hogy lehet valaki ennyire finnyás?

Figyelt kérdés
Kis huszonéves kollegina, teljesen átlagosan öltözködik. Viszont hallottam ebédszünetben, ők ketten a pihenő egyik felén, én a másikon, csak hárman voltunk, és mondta, hogy soha nem venne meg akkor sem fekete vagy nagyon sötét ruhákat, ha nagyon olcsó lenne és jól nézne ki, vagy ha a régi szakadtakban kellene járnia, de nagyon sötétet, és főleg feketét soha az életben. Kérdezte is a kollegina, akivel beszélgetett, hogy miért. Hát mert attól nem lesz jó kedve. A legtöbb holmija világosrózsaszín, púder, világosszürke, ciklámen, lila és kék, zömében ilyen színekből látom átöltözni és távozni. Szerintem ez hülye indok. Mit számít, ha feketében van vagy rózsaszínben? Ha jó a kedve, akkor is jó, ha nem, a rózsaszín sem teszi jobbá.
2024. júl. 19. 19:52
1 2
 1/17 October15 ***** válasza:
97%

Technikailag a színeknek van hangulatbefolyásoló hatása szóval alapvetően nem hülyeség. Bár azt nem állítanám hogy ő ennyire belegondolt ebbe.

Más részről téged ez miért érdekel? Nagyjából annyira van befolyással a te napodra mint az ő ruhájának a színe az övére. :D

2024. júl. 19. 20:02
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Pszichikailag igen sokat számít. Netes oldalaok is fent van. Ha pl depis vagy vegyél fel világos szineket kihat a közerzetre is rád is meg a környezetre is. Sokkal élettel telibbnek kedvesebbnek tűnsz es nem robosutusnak mint akinek most halt meg vkije.

A szineknek is van manipulacios hatása is.

2024. júl. 19. 20:07
 3/17 anonim ***** válasza:
*nem robosztusnak vagy milyennek
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

"Mit számít, ha feketében van vagy rózsaszínben? Ha jó a kedve, akkor is jó, ha nem, a rózsaszín sem teszi jobbá."

Ez így nem igaz, az öltözködésével az ember egyaránt reprezentálja önmagát és önmagunk megítélésére is hatással lehet. (Hasonló ez, mint a mimikai visszacsatolás, ha sokat mosolygunk, jobb kedvünk lesz.)

"Az öltözködésünk tehát nagy hatással lehet arra, hogy a többiek milyennek látnak minket. Ami kevésbé nyilvánvaló az az, hogyan befolyásolhatja az öltözékünk önészlelésünket, önértékelésünket. Néhány pszichológus úgy véli, hogy a fizikai tárgyak, ruhák – mint például egy szuperhősös póló – megváltoztathatják belső gondolkodásmódunkat, lehetővé téve számunkra, hogy könnyebben át tudjunk váltani olyan szerepkörökbe, melyek első körben nem ismertek számunkra (Solomon, 1983)."

Forrás: [link]

5/17 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, az, hogy te ostoba és tudatlan vagy, az a te problémád egyedül, ez téged minősít.

Én se veszek fel soha feketét, csak temetéskor, mert a fekete leszívja az erőmet. Ha ezt képtelen vagy feldolgozni, akkor kérlek légy nyitottabb.

2024. júl. 19. 20:09
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, van egy rossz hírem.
2024. júl. 19. 20:10
 7/17 anonim ***** válasza:
55%

Én is tapasztalom hogy amikor pl 30 fokos lakásban kimaszni is alig birok az ágybol félájult vagyok de gyors tud felveszek vmi üde rucit a tukorben még fel is vidít az egész mint vmi snapchat moka fényképezés.

Ha sirsz tegyél az orrodra egy rúzsfoltot es nezd meg magad ugy. Egyből más akkor is minden.

2024. júl. 19. 20:11
 8/17 anonim ***** válasza:
*gyors tus
2024. júl. 19. 20:11
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem ez hülye indok."

Szerintem meg a te indokod hülyeség.

2024. júl. 19. 20:12
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én ebben semmi problémát nem látok. Nem furább ez, minthogy téged az ilyen eset arra ingerel, hogy ezt a kérdést kiírd.
2024. júl. 19. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!