Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki rosszul bánik...

Ha valaki rosszul bánik veletek, mit tesztek?

Figyelt kérdés
2024. júl. 13. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kerülöm a társaságát.
2024. júl. 13. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Ha számít ennek a személynek a véleménye akkor megkérdezem tőle tettem-e valamit ami miatt rosszul bánik velem. Volt már ilyenre példa, ott kiderült, hogy a másik félnek problémái voltak saját magával amiket nem akart elmondani senkinek, ezért kiemelte más hibáit, hátha akkor a sajátjait kisebbnek érzi.

Helyes kommunikációval mindent helyre lehet hozni.

Ha nem számít a másik véleménye akkor meg egyszerűen kikerülöm. Akinek a tanácsát nem kérném annak a véleménye se érdekel.

2024. júl. 13. 20:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Szóvá teszem, bár nem mindig azonnal, sajnos. Nem bunkó stílusban teszem azért, de mégis kellő határozottsággal.
2024. júl. 14. 00:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Elkezdem ignorálni az illetőt, minimálisra csökkentve vele a kommunikációt. Az esetleges válaszaim lényegre törőek, semmiféle olyan témába nem megyek bele, ami személyes dolgokat érintene. Ez a módszer rendszerint nevelő hatású.
2024. júl. 14. 05:36
 5/8 A kérdező kommentje:
3: hogy reagálnak? És te az ő reakciójuktól függően mit teszel? Főleg arra gondolok, ha leszarják, hogy mi az elvárásod (tiszteletteljes kommunikáció). Saját tapasztalásom szerint többnyire nem az a reakció, hogy "igazad van, elnézést kérek, helytelenül cselekedtem, felülbírálom az eddigi viselkedésem, többé nem teszem. Köszönöm, hogy figyelmeztettél a hibáimra."
2024. júl. 14. 10:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Semmit, mert tudom, hogy "azt" is eléri a sors😆.
2024. júl. 14. 10:13
 7/8 A kérdező kommentje:
6: semmit? Ez alatt azt érted, hogy ha egy munkahelyen történik ez, se nem jelzed, se (akár jelzés nélkül) ki nem lépsz onnan? Hagyod továbbra is? Ha a párod teszi, leélsz vele egy életet? stb.
2024. júl. 14. 11:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Többségük személyeskedni, veszekedni kezd velem és nagyon megsértődik azon, hogy szembesítettem azzal, hogy nem bánik velem normálisan, rendesen vagy épp tisztelet nélkül fordul felém. Alapvetően halkszavú vagyok, de ilyen helyzetekben (magamhoz képest) felemelem a hangom és határozottan kiállok magamért.

Nem látszik rajtam, de ha az igazságérzetem sérül, vagy nem bánnak velem úgy, ahogy az normál keretek közt elvárható lenne (pl. tiszteletet tanúsít, nem kavarja a bizonyost, nem terjeszt rólam hazugságot, nem tesz szándékosan keresztbe, meg hasonlók), igenis ki tudok magamért állni, ez pedig szinte mindig meglepi a másik felet. Az a mondatom, hogy "nem fogom egy szó nélkül hagyni, hogy továbbra is így viselkedj, beszélj velem" meglepően hatásos szokott lenni, pedig nem gondoltam volna..

Volt, aki ilyenek után elnézést tudott kérni, amit tényleg értékeltem, azt pedig még inkább, hogy utána képes volt normálisan viselkedni velem. Olyanok is voltak azért, akik puffogva hagytak ott, aztán egy darabig nem néztek a szemembe. Később sajnos folytatták, de legalább már csak kisebb mértékben.

(#3 voltam)

júl. 18. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!