A Mensa IQ tesztje mennyire megbízható?
2-es!
Azt jelenti, hogy annyi az iq-ja, amennyi kijött eredményképpen
4-es!
Ez nem olyan, hogy sikerül, vagy nem sikerül. Kitölti és kijön egy eredmény, ami a nagy átlagnál 100 körül van.
#3 hát nem éppen. Azt jelenti, hogy a Mensa szerinti mérésben elért eredménye szerint mekkora az IQ-ja. Az IQ nem egy standard mérhető dolog, egy eredmény csak azonos rendszerben mért más eredményekkel vethető össze, egyetlen teszt sem fedi le a teljes IQ-t, a teljes IQ meg véletlenül sem fedi le a teljes problémamegoldó képességeket. A Mensa csak annyiban jobb a többinél, hogy mellé jár egy nagy elemszámú statisztika, hogy a te eredményed hol van a társadalomban. A Mensa szerinti átlag ember IQ-ja 85-115 közötti (a népesség 2/3 része). 115 fölött lehet flexelni vele hogy átlag fölötti az IQ, de a való életben ez egyáltalán nem meghatározó. 85 alatt van igazán értelme, mert ott általában már gyengeelméjűségről is lehet beszélni.
Rövidebben: egy mérésnek jó a Mensa, de igazán nem jelent semmit, ha nem vagy az átlag alatt, nincs igazán hatása az életedre.
Tényleg nem voltam egyértelmű, bocsi. Azt értettem a "bármelyik random embernek sikerülne" alatt, hogy egy olyan pontszámot sikerülne elérnie, ami a felvétel követelménye.
Ez 130+ IQ, 15-ös szórással, de a mensánál vagy nagyon könnyű a teszt (másfajta, pszichológus által végzett, ún. Wechsler teszttel nekem átlag körüli jött ki), vagy meg is hamisítják az eredményeket, hogy több ember csatlakozzon. Ugyanis van tagdíj, nem is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!