Globális felmelegedés, klímakatasztrófa, világjárványok, háborúk. Itt a világvége?
30, azért hülyéztem le a 27-est, mert attól, hogy nehéz felfogni, hogy nem a marha puki a problémás, hanem úgy az ipari mértékű állattenyésztés az egyik legnagyobb klíma probléma.
Amúgy az első nem a közlekedés, az elektromos autózás max kb 10 20 százalékkal tudja csökkenteni a gondot.
Valójában az ipari termelés szektor a legnagyobb CO2 kibocsátó, a marha puki metán nem olyan sok mint a CO2 amit nyomunk a légkörbe, de a metán erősebb üvegház hatást okozó gáz.
Na meg az, hogy te Magyarországon nem láttál olyan mértékű állattenyésztést mint máshol van (Angliában BÁRHOL vezetsz várostól távol, minden mező tele van birkával, lóval, marhával), attól még máshol még nagyobb mértékű állattenyésztés van.
Nem vagyok se vegán se vegetáriánus, de egyébként az állati eredetű kaják csökkentése lenne az egyik legnagyobb lépés ami érdemben változtatna a környezeti folyamatokon.
Ja és van egy iszonyat nagy probléma.
Ha egyik napról a másikra mindennel leállnánk ami szennyez, ami árt a környezetnek, még akkor is évekig szivnánk szó szerint, amit előtte oda pumpáltunk.
Ezt a problémát késő lesz akkor kezelni, amikor az Anyatermészet visszavág.
32.
Attól hogy a homokba dugod a fejedet nem oldódik meg a létező probléma.
Aki meg a mai napig azt hiszi hogy nincsen itt semmi probléma és nem is lesz az keresse meg a pszichológusát.
#27 voltam
Valaki(k) töröltették a kommentem, pedig csak 31-es stílusában kommenteltem. Ő kezdte a lekezelő stílust ennek szellemében válaszoltam és szerintem nem is túl durván, de csak én kommentem törölték.. Szuper, már megszoktuk a moderátoroktól...
Na mindegy, lényeg, hogy nem az átlagemberek húsevési szokásának elhagyása fogja megmenteni az emberiséget. Azt aláírom, hogy a szarvasmarhahús húsipari előállítása tényleg kemény CO-lábnyom, pláne hogy esőerdőket írtanak érte, meg sok vizet is emészt fel (inkább az utóbbi miatt kéne aggódni), de nem ment meg minket az sem, ha mindenki vegetáriánussá válik. A legnagyobb fogyasztókat az a réteg jelenti, akiknek jachtjaik, magánhelikoptereik stb vannak és persze az őket közvetlenül kiszolgáló talpnyaló réteget, amibe elsősorban a multicégek vezetői és persze a politikus réteg tartozik bele. Persze az össznépességhez képest ezek nagyon kevesen vannak, viszont egy-egy ilyen embernek olyan karbon-lábnyoma van, mint egy kissebb-nagyobb városnak. Persze nem zabál tízezer ember helyett, de ha mondjuk úgy szottyan kedve, akkor átrepül Londonból Rómába egy vacsira. Ott áll a garázsban a ki tudja hány milliódolláros izomautó (amibe bele se menjünk mekkora karbonlábnyoma volt csak a kifejlesztésének, legyártásának stb), a jacht ki tudja hány nyaraló stb stb... Érdemes Frei könyveket olvasni hogy képet kapjunk kb milyen luxusban élnek kicsit túl sokan is. Bizonyos számítások szerint a Föld erőforrásai végső felhasználásának 90 %-át a teljes népesség 1-2%-a adja ki, minek során elképzelhetetlen és abszolút szükségtelen luxusban élnek, valamint irtózatos vagyonokat halmoznak fel. Átlagember szinten is jelen van ez, pl az USA egymagában elhasználja India energiaszükségletének sokszorosát ugyanannyi idő alatt. Pedig Indiában 1400 millióan vannak az USA-ban meg kb 400 millióan. Senki nem mondja, hogy nincs itt probléma (#33), csak azt mondom, hogy nekem tele a törpöm azzal hogy ez a temérdek kiskirály az egyszerű emberek nyakába akarja varrni a bajokat...
Az én kommentem arról szólt, hogy igen is vannak akik szerint minden probléma. Na ők elég nagy tévedésben tengetik az életüket.
Én 47 vagyok, és így gondolom, hogy mire 80 leszek annál tovább nem érdemes gondolkodni. 2050 körül nagy lesz a baj, úgyhogy úgy készülök nyugdíjra, hogy utána már nincs mit tenni és nincs miért lenni.
De akik nálam fiatalabbak, szerintem ők már ne tervezzenek nyugdíjat.
#35 Én is 47 vagyok és nagyjából ugyanezt gondolom. De szerintem nem a klímaváltozással lesz itt az igazi baj, bár segíteni sem fog...
Szerintem először is lesz egy qrva nagy háború hamarosan, amit írtózatos nyomor fog követni. Ez minimum 10-20 év intervallum és kicsit fosok, hogy már az én korosztályom sem fogja megúszni. Nyugdíj ezek után nem lesz, nem is nagyon lesz aki megtermelje, most is ez a baj, amúgy is központosítani fognak mindent.
De van másik scenario-m is: talán megússzuk nagyobb háború nélkül, de 20-30 éven belül kikiáltják a Német-, Francia-, és Angol kalifátusokat. Nem viccelek. Annyira sok muzulmán lesz addigra ezekben az országokban, hogy evidens lesz a saria törvények bevezetése. És ha valamit tudunk a történelemből, az az hogy az arab nemzetek nem a békés együttélésről hírhedtek... Számomra ez a scenario jobb mert addigra én is 80 körül leszek, utódom nincs, így kb pont le fogom xarni h mi van.
Mindenesetre akik nálam egy 20-assal fiatalabbak, szerintem nem a globális felmelegedésen kéne reszketniük...
37.
Tanulmányozd a globális és az átlagos szavak jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!