Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnék kimozdulni a...

Hogyan tudnék kimozdulni a komfortzónámból?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, a szüleimmel élek. Egyetemista vagyok. Az a gond, hogy eléggé belekényelmesedtem abba a helyzetbe, hogy a szüleim megadnak mindent és hogy a videojátékozáson/tanuláson/telefonozáson kívül nincs más elfoglaltságom. Tudom, hogy eléggé szánalmas az, hogy egésznap otthon döglök, ha nem megyek a gyakornoki helyemre dolgozni.

Próbálkozok a társkereséssel, mert otthon megkapom, hogy mikor lesz barátnőm. Mivel igazából nincs szociális életem, ezért letöltöttem a Tindert, jelenleg 103 "párom" van - a hivatalos Tinder statisztika szerint ~200 volt eddig -, 2 lánnyal randiztam. Ebből az egyikkel 2x találkoztam. Mind a két lány azért utasított vissza, mert a személyiségem taszító. Ez igaz is, hiszen nem alakultak ki a szociális képességeim, nem tudok kommunikálni.

(Amúgy itt a Tinder statisztikám: [link]

Ha végzek 2 év múlva, akkor gépészmérnök leszek. Elhatároztam, hogy mindenképpen el fogok költözni, amint összegyűl annyi pénzem, hogy ki tudjak venni egy albérletet (kaució meglegyen stb), mert tényleg nem jó az, hogy a szüleim tartanak el.

Edzeni eljárkálok az egyetem alatt, múlt héten voltam egyszer, de nehéz úgy, hogy 4-kor hazaérek a gyakorlatból és akkor még menjek el az emberekkel teli edzőterembe. Akkor szeretek menni, amikor nincs senki sem.

júl. 12. 20:26
 1/10 A kérdező kommentje:
júl. 12. 20:27
 2/10 A kérdező kommentje:
203 matchen kívül van 100+ lájkom.
júl. 12. 20:27
 3/10 Kólauborkával ***** válasza:
Igazából le a kalappal, tudod a hibáid, hiányosságaid és akarsz változtatni rajtuk. Nem a nőket hibáztatod és van célod. Szerintem csak csináld amit csinálsz, nem tűnsz ostobának biztos jobban fogsz dönteni magadtól, mint a gyakorisok nagy része :D
júl. 12. 20:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát igen, nem a nőket hibáztatom, mert velem van a probléma. Az első randi az jól sikerült, a lány akart is velem jönni egy másodikra, az is megtörtént, csak nem voltam beszédes. Ez van, ezen a téren is fejlődnöm kell. De az első dolgom az, hogy a komfortzónámból ki kell lépjek és ez egy nehéz lépés.
júl. 12. 20:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Előfizető vagy a Tinderen? Mert én nem mentem vele semmire.
júl. 12. 21:06
 6/10 A kérdező kommentje:

Voltam, de akkor észrevettem, hogy kevesebb matchem/lájkom van, mint előfizetés nélkül. Most előfizetés nélkül a napi 2-3 match megvan, de egy kisvárosban lakok.

Igazából felesleges is az előfizetés. Ha valakit nem utasítasz el és belájkol téged, akkor őt fogja bedobni másodiknak.

júl. 12. 21:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Előfizetéssel hátrébb sorolja a profilod az algoritmus.
júl. 12. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:
úgy, hogy olyat csinálsz amit eddig nem csináltál.
júl. 12. 21:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Tedd meg azokat a dolgokat amiktől tartasz. Kellemetlen és kényelmetlen lesz, de a cél, hogy csak tedd meg. Ha eleget csinálod ezt akkor megszokod a kényelmetlen dolgokat és változni fogsz.
júl. 12. 23:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Feszegetni kell a határaid (ésszerű és reális kereteken belül), illetve a komfortzónád. Amint felismerted, mik azok, amik az utóbbin kívülre esnek, azokat kell csinálnod. Nem lesz könnyű, néha kifejezetten kemény és kényelmetlen is, de a végén megéri majd, és sokkal jobb lesz minden.

Nekem is szinte kinyílt a világ, amióta sikerült tágítanom a komfortzónám. Még mindig nem az igazi, de komolyan sokat változtam, szerintem jó irányba, mióta egyre több olyan dolgot csinálok, amik elsőre kellemetlennek és kényelmetlennek, szokatlannak tűntek, vagy kifejezetten azok is voltak.

Nem könnyű, de tényleg megéri belevágni.

júl. 13. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!