Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy van magyarul a "man-child...

Hogy van magyarul a "man-child" kifejezés? Hogyan nevezzük magyarul az ilyen embereket?

Figyelt kérdés

Körülírom: Olyan "felnőtt" ember, aki lényegében egy nagy gyerek, 30-40 évesen is a szüleivel él, agyilag alig van komolyabb szinten, mint egy tini, általában nincs párkapcsolata se, stabil állása se nagyon, gyakran munkanélküli, vagy gyakran vált munkahelyet (mert kirúgják, nem bírja, stb.), illetve nem igazán lehet rábízni fontosabb feladatokat se.

Az ilyen emberekre milyen kifejezés van magyarul? Olyasmire gondoltam, mint az angol "man-child" kifejezés. Tehát, ami rövid, de nem is sértő.

2024. júl. 10. 11:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Nagy gyerek.

Bár szerintem találóbb a "21. század elb***ott világának áldozata".

2024. júl. 10. 11:52
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Kisfiu. Lehet ezt szepitgeni, de minek. Szerintem az angol kifejezes sem epp hizelgo...
2024. júl. 10. 12:17
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Életképtelen Tajgetosz-szökevény
2024. júl. 10. 12:26
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Gyermeteg, gyerekes. Idegen szóval infantilis.

Ők a felnőttek világát látványosan vagy kevésbé feltűnően, ám határozottan elutasítják, megmaradtak a saját ifjúkori világukban. Mert nem voltak képesek a magasra tett lécet megugorni: nem tudtak leválni a szüleikről, elhagyni a kamaszkorukat. Ennek oka pedig vagy az lehet, hogy nagyon is kötődnek valamelyik szülőhöz, vagy az, hogy az anya, apa elhanyagolta szeretetre vágyó gyermekét.

Az infantilis ember nem képes a világot reálisan felfogni, elfogadni a környezetét olyannak, amilyen. Számára a valóság kibírhatatlanul szörnyű, amiért mindig más a hibás, ő biztosan nem.

2024. júl. 10. 12:28
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Óriáscsecsemő.

Az én ismeretségi körömben ezt mondják rá. Az a feltétel ugyan sérül, hogy ne legyen sértő, mert ez az. De ezt nem lehet normálisan kifejezni nem sértő módon, mert az gáz, ahogyan él az illető.

2024. júl. 10. 12:53
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
Olyan pasikra szokták ezt mondani, akik a legegyszerűbb háztartási feladatokat sem tudják elvégezni (főzés, mosás, takarítás), akkor sem, ha nem a szüleikkel erre élnek. Szerintem ez sokkal inkább a felelősségtől, hibázástól való patológiás félelem eredménye, mint valódi szellemi visszamaradottság. Plusz a nevelés hiánya. Esetleg a szülők részéről a gyerekstátuszban tartás elhúzódása, mert nem akarják, hogy a picifiuk kirepüljön és elhagyja őket. A pasinak meg megfelelt, hogy elé van rakva az étel, a szekrényében mágikusan megjelenik a tiszta ruha. Lányoktól inkább elvárás, hogy a háztartási feladatokat ellássák, fiúknak könnyebben elnézik, hogy nem találja a serpenyőt, a szennyes kosarat, a mosogatószivacsot.
2024. júl. 10. 13:01
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Életképtelen bránerarc.
2024. júl. 10. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:
2024. júl. 10. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
90%

"21. század elb***ott világának áldozata"

Lehet a 21. szd-re fogni, de azért ne felejtsük el, hogy azért vannak akik a 21. szd-ban is képesek boldogulni a mamahotelen kívül...

Szóval azért van egyéni felelősség, ha valaki életképtelen.

2024. júl. 10. 14:58
 10/12 anonim ***** válasza:
32%

"Nagy gyerek", ahogy írta az első. Így mondják magyarul. (És akár nőre is használható, tehát nem teljesen ugyanaz.)

Sértegetni szerintem sem kell senkit olyanokkal, amiket itt egyesek írtak. (A szerencse forgandó - ahogy mondani szokás.)

Újabban divatos még az a kifejezés is, hogy az illető "Pán Péter szindrómás", bár én személy szerint ezt gáznak tartom, de tény, hogy létezik.

2024. júl. 10. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!