Melyiket bírod jobban?
Figyelt kérdés
2024. júl. 10. 10:26
A kérdező szavazást indított:
+35°C
-15°C
29 szavazat
1/6 anonim válasza:
Kint bármelyiket. Beltéren egyiket se. :D
2/6 anonim válasza:
Én a meleget bírtam jobban mindig is, a hidegben fájnak az ízületeim meg alapból nem szeretem a nyálkás, köhögős időszakot.
3/6 anonim válasza:
Ha szél is van és vízpart akkor a 35 fok. Fülledt szélcsendes 35 fokban a túlélési esélyeim csökkennek, a -15-öt meg utálom, de ha jól felöltözök simán ki lehet bírni míg eljutok egy fűtött helyig.
4/6 anonim válasza:
A szívem nem bírja a 28-30°C feletti meleget, hetekig "fáj" vagy túlterhelt kánikula idején. A hideget viszont nagyon bírom. Én vagyok az utolsó ember a városban, aki felveszi a télikabátot. Az utóbbi enyhébb teleken pár éve már elő se került a kabátom. Ha tartósan -2 -3 -4°C körül van a hőmérséklet hetekig, akkor szoktam elővenni az őszi kabátot (kis vékonyka kabát). A -15°C-ban sem kell vastag bunda, elég az őszinél egy picit vastagabb. A hideget sokkal jobban szeretem és bírom. Nekem a vérnyomásom és a szívem miatt 24-25°C felett már kényelmetlen, kellemetlen, 30°C felett meg nagyon szenvedek. A magyarországi nyarak nekem nagyon kényelmetlenek. Ki szoktam menni a tesómhoz Svájcba ilyenkor egy-másfél hétre (többnyire akkor, amikor nálunk kánikula csúcs van, arra az egy-két hét idejére amikor itthon a legmelegebb van), ott a sok hegy és tó miatt könnyebben elviselhető a klíma a számomra. De azért 3-4 hónapot nem tudok folyamatosan nála tölteni, míg lemegy az egész nyár itthon, csak a csúcsidőszakot. Azt sem minden évben, csak amikor épp mindkettőnknek jó az időpont. Idősebb koromban egészen biztosan nem fogom bírni a hazai klímát. Gondolkodom a klímamigráció lehetőségein.
5/6 Nincstovább válasza:
-15, szintén nehezen veszem elő a kabátot, a meleget egyáltalán nem szeretem. Még vízpart mellett is, árnyékban nehezen viselem… Nem sok előnye van a nyárnak számomra, talán csak a tücsök cirpelés. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!