Miért ennyire gonoszok az emberek?
Mindenki a saját érdekét nézi, soha senki nem segít másokon, ha éppen nincs haszna belőle. önzetlenül senki nem képes segíteni.
Aztán nem is beszélve arról, hogy mennyit ártanak egymásnak az emberek, aztán egymás nyomorán nevetnek.
Ki beszélik egymást.
Lehúzzák az embertársaikat.
Keresztbe tesznek egymásnak. És még sorolhatnám.
Hogyan lett ennyire rossz a világ? Meg az emberek is? Te mit gondolsz erről?
Tényleg ennyire nem ismeritek az embereket? A kérdező is önző. Meg akar kapni valamit, ami szerinte jár neki, de mások nem akarják neki megadni. Ezért nem ír le konkrét helyzetet, csak ködösít.
Nem ismertek élőben ilyen embereket? Akik kiakadnak, ha kiállsz magadért, és nem táncolsz úgy, ahogy ők fütyülnek? Onnantól kezdve te vagy a toxikus, a negatív, az önző, a gonosz.
Sokszor a másik segítségére sincs szükség. Már volt ilyen, valaki segitett, pedig nem kértem, azt se vette figyelembe, hogy elutasítottam a segítségeg, aztán elvárás volt, hogy viszonozzam. Valami miatt néhány ember nem értette meg, hogy nem az alapjan válogatom meg a barátaimat, hogy ki ajánl fel több segítséget, hanem hogy valakivel mennyire érzem jól magam.
Ezek az önzetlen nagyon segítőkész emberek általában valami toxikus emberek voltak, sértegettek, beszólogattak vagy rámhámyták az összes gondjukat, ha meg nagyon udvariasan megfogalmaztam, hogy erre nem vagyok vevő, jól lebaxtak, hogy hát ők segítenek nekem.
13. Miért lennék én önző? Amiért egyszerűen tényként állítom, hogy az emberek többsége sőt, több mint a többsége önző saját magára gondoló rossz akaratu balfx?
És nem, egyáltalán nincs köze a kérdésnek ahhoz hogy ki segít nekem vagy ki nem.
Az tény, hogy az ilyesfajta emberek száma nagyon megnövekedett az utóbbi években, de szerencsére még így is messze vagyunk attól, hogy mindenki e mentalitás szerint létezzen, éljen.
Lekopogom, de engem/minket (szüleimet is ide véve) mostanság többször is ért pozitív csalódás, vagy kerültünk olyan helyzetbe, amikor egy idegen váratlanul volt velünk kedves, figyelmes. Vagy épp egyetem körül is, pár kivételtől eltekintve, nagyon rendesek emberekkel voltam, vagyok körbevéve.
De még így sokszor járunk úgy, hogy boltban valaki az útban beszélget másokkal, vagy a platz közepén hagyja ott a kosarát, kocsiját, ha pedig vagy arrébb húzod, hogy elférj, vagy szólsz, hogy egy kis helyet szeretnél, neked esnek.
19-es: ilyesmi miatt nem járok boltba. Mindent rendelek. (Ismerem magamat, hajlamos vagyok beszólni, inkább kerülöm a lehetőségét is).
Ettől függetlenül vallom, hogy sok rendes ember van. Ha mást nem nézünk, például ha valakit tragédia ér, és gyűjtenek neki, rengetegen adakoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!