Előfordult már veletek hasonló?
Igen. Epilepsziás vagyok, de több, mint tíz éve nem volt rohamom. Más miatt voltam kórházban és az éjszakás nővérke hétkor bejött, és lekiabált, hogy azonnal vegyem be a gyógyszereimet, amiket erre szedek. Mondtam neki, hogy este 9kor kell bevennem, akkor meg még csak 7 óra körül volt. A táskám az éjjeli szekrényen volt, kihúzta a cipzárt, és elkezdett kotorászni benne, hogy hol vannak a gyógyszerek, most fogom bevenni, mert ő látni akarja, hogy beveszem. Na itt felemeltem a hangom én is, hogy k*rvagyorsan vegye ki a kezét a táskámból (kézitáska, a pénztárcám, a telefonom és az irataim voltak benne), és bele ne merjen nyúlni még egyszer. A gyógyszert meg akkor fogom bevenni, amikor szoktam, ha nézni akarja, este kilenckor jöjjön be. Valami infúziót kellett még bekötnie nekem, nem reagált arra, amit mondtam, csak kivette a kezét a táskámból, majd azt mondta, hogy emeljem fel a kezem (az infúzió miatt) és szó szerint idézek, azt mondta "különben a lyukába tolom fel az egészet". Mondtam neki, hogy vegyen már vissza, mi baja van velem, akkor látott életében először. A szobatársam is felháborodott, hogy mit képzel magáról, meg elkezdte mondogatni nekem, hogy tegyek panaszt. Erre elhallgatott a nővér, bekötötte az infúziót, majd ilyen passzív-agresszív mosollyal mondta, hogy este kilenckor itt lesz. Nem jött, csak valamikor éjfél körül, felkapcsolta a villanyt, ezzel felkeltett mindkettőnket, hogy én azt ígértem, kimegyek szólni, ha bevettem a gyógyszert. Mindketten mondtuk a szobatársammal, hogy erről szó nem volt, és hogy attól, hogy nem jött, én bevettem őket (ahogy 8 éves korom óta minden nap). Erre azt mondta, hogy elhiszi, de ő nem akarja hogy műsort rendezzek (!!!) a műszakja alatt, majd rohamot imitált, rángatta a fejét meg a kezét hátra. Rohadt megalázó volt, én köpni nyelni nem tudtam, már sírhatnékom volt a büdös parasztja miatt. De nem ért itt véget, éjszaka még kétszer bejött egy másik nővérrel, aki amúgy egy fokkal normálisabb volt, hogy ellenőrizzenek, de nem tudom, mit vártak, hogy majd a roham rájuk vár, míg bejönnek? Reggel meg vizitkor úgy adott át, hogy problémás vagyok és nem működök együtt a kórházi személyzettel. Ott megkérdeztem tőle, hogy mégis miben nem működtem együtt, meg mondtam, hogy mesélje el azt is, hogy a táskámba nyúlt, meg paraszt módon beszélt velem. A váltás meg kb röhögött rajtam, de ők már nem bántak így velem.
Néhány hete volt ez, nagyon fontolgatom, hogy panaszt tegyek, de még nem vagyok túl jól ahhoz, hogy bemenjek a betegjogi képviselőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!