Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az ember csak akkor tanulja...

Az ember csak akkor tanulja meg figyelmen kívül hagyni mások véleményét, ha már nagyon elege lesz a megfelelni akarásból?

Figyelt kérdés
Szinte egész életemben másoknak akartam megfelelni a rokonságomban, munkahelyen, anno az iskolában is stb. és bár az emberek nagy része kedves, normális embernek tart, de ezen kívül ebből még semmi előnyöm nem származott. Az emberek többet várnak tőlem, a melóban is nagyobb teljesítményt várnak, mint a kollégáimtól, mert szorgalmasabb voltam, hogy mások büszkék lehessenek rám. Ezzel csupán annyi a gond, hogy több pénzt nem kapok a plusz munkáért, sem pedig előrelépési lehetőséget, ugyanannyit kapok, mint a munkatársaim. A "Jó tett helyébe jót várj!" híve voltam mindig is, de visszafelé ez nem igazán akar működni. Hogy tanuljak meg nemet mondani és kevesebbet foglalkozni az emberek véleményével?
2024. júl. 1. 10:45
 1/6 Kólauborkával ***** válasza:

Pontosan így, felfogod, hogy nem fogsz semmiből többet kapni, talán csak buksisimogatásból, de abból meg nem lakok jól….

Én is még gyakorlom, de ennyi a titka.

2024. júl. 1. 10:58
 2/6 Shaddark ***** válasza:

A felesleges energiáid és időd túlóra helyett fordítsd hasznosabb dolgokra.

Pl. tanulhatsz kommunikációt, és megérted, hogyan működnek az emberek. Jobb kommunikációval kevesebb munkával is jobban elismert leszel a munkahelyeden is.

- Emberek vagyunk, úgy működünk ahogy. Amit tanultál ezekről az mind bullshit. Semmi nem igaz belőle.

Legyen magas önértékelésed, akkor a környezet is jobban értékel majd. Ezt önismerettel sajátíthatod el.

Pl. az önérdek-érvényesítés hiánya, a feltétel nélküli jótett már átmegy mártíromságba. Hallottál már boldog, elismert mártírról?

Kommunikációs tudás + önismeret = akár kevesebb munkával sokkal magasabb elismerés.

Ne légy saját magad ellensége, amíg a világot hibáztatod azért, amilyen - a helyett hogy megértenéd hogyan működik és alkalmazkodnál a valósághoz, addig szenvedni fogsz és ennek csakis és kizárólag te leszel az oka.

2024. júl. 1. 11:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Valahogy úgy.
2024. júl. 1. 11:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Bennem akkor jött el, ilyen téren, a fordulópont, amikor gyakorlatban is szembesültem azzal, hogy csinálhatok én bármit is, lehetek bármilyen, úgyis jön majd valaki, akinek az első pillanattól fogva nem leszek szimpatikus.

Szóval ott tudatosult bennem, hogy nem tudok, és nem is lehet mindenkinek megfelelni, szimpatikusnak lenni, és felesleges plusz köröket futni ezért. Nem volt könnyű, nem volt túl jó érzés először, de szükségem volt rá, hogy megtanuljam ezt a leckét.

2024. júl. 2. 11:13
 5/6 anonim ***** válasza:

"Az ember csak akkor tanulja meg figyelmen kívül hagyni mások véleményét, ha már nagyon elege lesz a megfelelni akarásból?"

Igen.

2024. júl. 2. 20:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én is mindig meg akartam felelni mindenkinek, de sajnos nem így működik a dolog és rá jöttem hogy csak magamnak akarok megfelelni a legjobb fegyver számomra. Viszont örülök hogy ki írtad ezta kérdést legalább el mondtam az őszintént.
júl. 17. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!