Miért van olyan sok gyenge akaratú,birka ember van,aki a társadalomnak akar megfelelni?
Figyelt kérdés
pl egyszerü példa erre,ismerös,rokon,szomszéd a gyereknevelést sulykolja beléjük,a hülye kérdéseikel,mikor jön a baba? Gyerek nélkül nem lehet boldogan élni?2022. júl. 21. 16:13
1/7 anonim válasza:
Igen,érdekes kérdés.Mi akarunk babát csak még nem sikerült sajnos viszont nem azért akarjuk mert bárkinek is meg akarnánk felelni.Azokat viszont nem értem akik mások miatt szülnek.Utána meg szánja-bánja csak már hiába.
Ez a megfelelési kényszer sok emberben benne van.
2/7 anonim válasza:
Fél,hogy kirekesztenék,ezért inkább fél megÉlni önmagát, és beolvad, mert nem akar egyedül maradni, egyedül, közösségben erősebb.
3/7 anonim válasza:
*szal retteg a magánytól,ezért próbál mindenkinek megfelelni,és akkor lehet,hogy ezért inkább -részben v egészben-feladja önmagát,minthogy egyedül maradjon.
4/7 anonim válasza:
Haha, látom megihletett a válaszom. :)
Tökre nem értem, miért gondolják azt, hogy közösségben erősebbek, amikor ember embernek farkasa, nem hogy segítenének egymásnak, de még örülnek, ha másoknak szar. Inkább egyedül, mint másokkal, szerintem.
5/7 anonim válasza:
*Még mondok gyorsan egy példát, egy érdekességet, amit vahol olvastam. Pl ha valakit üldözni kezd pl egy nagymacska ,vagy nemtom, akkor azt valószínűleg el is kapja. De ha pl 3-an vannak, tömegben, akkor máris nagyobb az esélyük a túlélésre; mert egyszerre csak az egyiküket tudja üldözni.
6/7 anonim válasza:
2.,3.és5.vagyok;még csak most olvastam az első választ; az 5. komment megírása után. A 4.-nek meg még mindig csak az elejét; de mindjárt elolvasom. :):)
7/7 anonim válasza:
Önmaguk találják ki, hogy szerintük a másik mit akar, miért kell a másiknak megfelelni. Ez mind csak egy-egy önös kitaláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!