Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van olyan sok gyenge...

Miért van olyan sok gyenge akaratú,birka ember van,aki a társadalomnak akar megfelelni?

Figyelt kérdés
pl egyszerü példa erre,ismerös,rokon,szomszéd a gyereknevelést sulykolja beléjük,a hülye kérdéseikel,mikor jön a baba? Gyerek nélkül nem lehet boldogan élni?
2022. júl. 21. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Igen,érdekes kérdés.Mi akarunk babát csak még nem sikerült sajnos viszont nem azért akarjuk mert bárkinek is meg akarnánk felelni.Azokat viszont nem értem akik mások miatt szülnek.Utána meg szánja-bánja csak már hiába.

Ez a megfelelési kényszer sok emberben benne van.

2022. júl. 21. 16:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Fél,hogy kirekesztenék,ezért inkább fél megÉlni önmagát, és beolvad, mert nem akar egyedül maradni, egyedül, közösségben erősebb.
2022. júl. 21. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
*szal retteg a magánytól,ezért próbál mindenkinek megfelelni,és akkor lehet,hogy ezért inkább -részben v egészben-feladja önmagát,minthogy egyedül maradjon.
2022. júl. 21. 16:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Haha, látom megihletett a válaszom. :)

Tökre nem értem, miért gondolják azt, hogy közösségben erősebbek, amikor ember embernek farkasa, nem hogy segítenének egymásnak, de még örülnek, ha másoknak szar. Inkább egyedül, mint másokkal, szerintem.

2022. júl. 21. 16:29
 5/7 anonim ***** válasza:
*Még mondok gyorsan egy példát, egy érdekességet, amit vahol olvastam. Pl ha valakit üldözni kezd pl egy nagymacska ,vagy nemtom, akkor azt valószínűleg el is kapja. De ha pl 3-an vannak, tömegben, akkor máris nagyobb az esélyük a túlélésre; mert egyszerre csak az egyiküket tudja üldözni.
2022. júl. 21. 16:31
 6/7 anonim ***** válasza:
2.,3.és5.vagyok;még csak most olvastam az első választ; az 5. komment megírása után. A 4.-nek meg még mindig csak az elejét; de mindjárt elolvasom. :):)
2022. júl. 21. 16:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Önmaguk találják ki, hogy szerintük a másik mit akar, miért kell a másiknak megfelelni. Ez mind csak egy-egy önös kitaláció.
2022. júl. 21. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!