Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki kőrházba kerűl ki fűrdeti...

Aki kőrházba kerűl ki fűrdeti és ki öltözteti a beteget, ápoló vagy ápolónő?

Figyelt kérdés
2024. jún. 25. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
dr. Bubo
2024. jún. 25. 13:47
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
A Dadus
2024. jún. 25. 13:49
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
A hozzátartozók...
2024. jún. 25. 13:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem tudtok egy egyszerű kérdésre válaszolni?
2024. jún. 25. 14:03
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Aki éppen műszakban van, ott nem számít, hogy férfi vagy nő, semmi szexuális tartalma nincs.
2024. jún. 25. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Akire a munkát osztják. Bár azt hiszem inkább ápolónők teszik. Szerintem a férfi ápolok inkább betegeket kísérnek.
2024. jún. 25. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:
37%

Azért a fürdetéshez és az öltöztetéshez nem kevés fizikai erő kell, ha nem egy cérnalálnyi néniről van szó...

Ha egyes számban gondolkodunk, akkor inkább férfi. Bár elnézve a tűlsűlyra vonatkozó statisztikákat, lehet hogy manapság alapból kétszemélyes munka.

2024. jún. 25. 15:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Voltam 2 hétig kórházban, az ágyból sem kelhettem ki, szóval... hadd ne ecseteljem, hogy ez mivel járt.

Hogy ki öltöztetett, meg ki csinálta az egyéb dolgokat? Aki épp be volt osztva. Volt, hogy férfi, volt, hogy nő. elhiheted, sem részükről, sem részemről semmiféle szexuális jelentése nem volt a dolognak abban a helyzetben.

A fürdetést meg inkább hagyjuk, a 2 hét alatt egyszer mosdattak le, és annyi volt.

2024. jún. 25. 19:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Aki éppen be van osztva. Itt nincs nemi megkülönbözetés, az ápoló lehet férfi vagy nő is. Persze ha nincs ápoló, akkor a hozzátartozóknak kell megoldani.
2024. jún. 27. 10:49
 10/10 Cubina ***** válasza:

Ez attól függ, hogy a kórházba kerülő személy ágyhoz kötött, vagy sem. Amíg fel tudsz állni és járni segítség nélkül, addig magadat fogod fürdetni. Ha segítséggel tudsz csak járni, akkor az ápoló (általában nő) elkísér a fürdőbe és ha megkéred, segít lefürdetni. Vannak mozgáskorlátozott fürdők is, ott le lehet ülni, kapaszkodók is vannak.

Ha mozgásképtelen fekvőbeteg vagy, senki se fog elvinni fürödni, egyszerűen csak lemosdatnak az ágyban (nem ám minden nap, hanem amikor ráérnek) és tisztába tesznek, de ez is sokszor elfelejtődik, hiszen a rengeteg beteg miatt nem tudják folyamatosan nézni, hogy ki mikor pisilt, kakilt be. Sokszor a szobatársak/látogatók szólnak a nővéreknek, hogy a betegnek pelenkacserére/mosdatásra lenne szüksége, mert érzik a szagot.

Még nagyobb műtétek után is 1 nap intenzív után rákényszerítik az embert (trombózis, felfekvés, stb. elkerülése érdekében), hogy segítség nélkül keljen fel, mászkáljon és fürödjön/mosakodjon le. Addig ki sem engedik az intenzívről, amíg erre nem képes az ember.

Nyilván csak azokat, akik nem járóképtelenek.

Én legutóbb majdnem két hétig feküdtem a bőrgyógyászaton elfertőződött ekcéma miatt, a kezeimet a súlyos sebek miatt egyáltalán nem tudtam használni, ezért néhány napig a nővérke fürdetett, segített enni-inni is.

Volt férfi ápoló is, de ők csak a pirulákat hozták, vérnyomást, cukrot mértek, vért vettek, infuziót kötöttek be, ételt hoztak, műtétre készítettek elő betegeket, nem mosdattak, nem pelenkáztak senkit.

2024. júl. 2. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!