Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják egymást az...

Miért utálják egymást az emberek a politikai nézetük miatt?

Figyelt kérdés
És kérlek ne ilyen kitérő válasszal tudjuk le ezt a kérdést, hogy "kisebbséghez tartozom és gyűlölöm a rasszistákat", mert a magyar politika nem erről szól, ráadásul a két nagy párt nem a Mi Hazánk és a Liberálisok.
2024. jún. 24. 18:56
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nem értem, pedig hasonlóan jártam én is, csak kicsit korábban.

Adott két ember, akik jól megértik egymást, jó barátok, és a politikai nézeteik különböznek, de úgy minden másban szinte egyet értenek, nehogymár azért utálják egymást, mert máshova húzzák az X-et. Ez egy primitív balkáni felfogás. Megértem a csalódottságodat és a dühödet, de ezért utálni valakit, azt nem értem meg.

2024. jún. 25. 00:22
 12/28 anonim ***** válasza:
79%

"nehogymár azért utálják egymást, mert máshova húzzák az X-et. Ez egy primitív balkáni felfogás."

Pedig pontosan ezek vagyunk mi. Nézz szét a Politika kategória bármely kérdésénél.

Nekem a legjobb barátom, akivel sülve-főve együtt voltam éveken keresztül, mindent tudtunk egymásról, nagyon sok mindenben ugyanazt gondoltuk, ugyanazt éreztük, majd az őszödi beszéd után egyik napról a másikra 180 fokos fordulatot vett és elkezdett le-hazaárulózni. Engem, a legjobb barátját. Hiába kértem, hogy beszéljük meg nyíltan és higgadtan a dolgokat, csak öntötte rám a fhost tonnaszámra. Ezt teszi a politika az emberekkel. 16 éve nem beszéltünk. A politika családokat, barátságokat, szerelmeket szakít szét, embereket választ el egymástól. Pont ez a céljuk, Oszd meg és uralkodj.

2024. jún. 25. 03:07
 13/28 anonim ***** válasza:
94%

#11 Te tényleg azt hiszed hogy máshol ez nincs így? Hogy a toryk és a whigek elfogadják egymást? Vagy a demokraták és a republikánusok? Vagy tőlünk keletebbre, ahol jóformán nem is mehet szembe a rezsimmel a véleményed?

Van aki felfogja hogy a mindennapi életben mekkora súlya van a politikának, és vannak azok, akik nem. És ti vagytok azok akik nincsenek képben semmivel kapcsolatban, és ezért ostoba, tájékozatlan döntéseket hoztok a szavazófülkében is, amik viszont mindenkit érintenek...

Az x nem csak egy tintapaca egy papíron, hanem egy döntés arról, hogy

- mire menjen az adó, ami olyan pénz, amit te keresel meg a kemény munkáddal

- mik a lehetőségeid az országban

- mik a kilátásaid, ha te, vagy egy szeretted súlyosan megbetegszik

- mennyi költőpénzed marad a hónap végéig

sőt, még arról is, hogy milyen könyveket vehetsz ki a könyvtárból (már ha olvasol egyáltalán). Értem, hogy neked a politika csak annyit jelent, hogy néha a bzik meg a romák, meg a többi, számodra irreleváns kisebbség nem tartja elég woke-nak a kormányt, és ez számodra egy bagatell, elhanyagolható hülyeség, de lehet nem ártana tájékozódni.

Ami neked csak egy x a papíron, az egy barátodnak jelentheti azt, hogy te aktívan, a számodra elérhető egyetlen módon támogatod hogy tönkremenjen az élete.

Lehet nehéz ezt felfogni, de képzeld el, hogy a téren állsz az összes helyi emberrel a városodból, és kézfeltartással kell szavaznotok arra, hogy mit akartok.

Megkérdezi a pódiumon a politikus, hogy "ki akarja, hogy az alacsony bérek és túlhajszoltság miatt az összes orvos menjen el az országból?"

Erre pedig egy rakás ember vígan felteszi a kezét. EZEN azért még te is méltatlankodnál, nem? Ha egy barátod feltenné a kezét, akkor egy kicsit azért átalakulna a véleményed róla, igaz?

A szavazófülkés ikszelés személytelen, viszont ott is ugyanez történik, ott is ugyanilyen kérdésekről szavazunk.

Sejtem hogy nem fogod ezt megérteni, de legalább fogadd el.

Amúgy személy szerint úgy vagyok vele, hogy végül is mindegy hogy ki kire szavaz, egészen addig amíg az illetőnek van rá alapos indoka, és hiszi, hogy jót tesz az országnak. De az, hogy sz.runk az egészre nagy ívben - na az gáz...

2024. jún. 25. 04:38
 14/28 anonim ***** válasza:
91%

Na ezt utálom még én is. A nem-szavazókat. Aki letudja annyival, hogy "sz#r az egész, baze!" és annyira nem veszi a fáradságot, hogy lemenjen szavazni. Aztán persze ezek is ugyanúgy panaszkodnak.

Sokan tényleg képtelenek felfogni hogy mit is jelent a politika. A kormány a legnagyobb hatalom az országban. Ha ő úgy dönt, akkor holnaptól 100 Ft lesz egy liter víz. Ha akarja, 24 órán belül tönkretesz téged a döntéseivel.

"Áhh én nem foglalkozom politikával..." - jól van, akkor add nekem a szavazati jogodat, had szavazzak helyetted is.

2024. jún. 25. 07:14
 15/28 anonim ***** válasza:
7%
Ez ugyanaz a primitív hozzáállás, mint amikor gyerekként a suliban azért verték egymást, mert a fradinak vagy az újpestnek szurkolnak.
2024. jún. 25. 09:43
 16/28 anonim ***** válasza:
21%

Ne a nem szavazókat bántsd már azért, ha nincsenek szavazható pártok! Nem miattuk nincs.

2024. jún. 25. 10:18
 17/28 anonim ***** válasza:
78%

Jó, akkor szavazz érvénytelenül. Írd rá a szavazólapra, hogy egyik sem. Vagy rajzolj egy kövér f@szt. Jelezd, hogy számodra a jelenlegi kínálatból nincs olyan, amelyik megfelelne.

Ezt megtenné a több millió nem szavazó, az egy jelzés lenne a pártok részére, hogy valami nem oké. Talán még létrejönnének újak is, amik megfelelnek az igényeidnek.

Ismered a mondást: néma gyereknek...

2024. jún. 25. 10:51
 18/28 anonim ***** válasza:
96%
Az elmúlt több mint egy évtizednyi Fidesz propagandája és agymosása vastagon szerepet játszik abban, hogy a politikai nézetkülönbségeket személyes frusztrációként éljék meg az emberek.
2024. jún. 25. 11:11
 19/28 anonim ***** válasza:
3%
#17 Lenézlek.
2024. jún. 25. 11:54
 20/28 A kérdező kommentje:
#18 Ez volt 2010 előtt is.
2024. jún. 25. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!