Szóba állnátok ezek után velem? Miért igen, vagy miért nem?
Van egy viszonylag új szokásom az interneten, ismeretlenül (és ismeretlenekkel) való bemutatkozásnál: gyakran azt a téves információt közlöm magamról, hogy "világos szürkéskék" szemeim vannak, világos hajam, illetve 193 cm magas vagyok, sportos testalkattal. (A testalkatról ritkábban hazudok, mint a szemszínről, hajszínről és magasságról.)
Mindeközben: 182 cm vagyok, sötétbarna szemekkel, közép-sötétbarna hajjal, és vagy 140 kilóval.
Valahogy nem tudom elviselni, hogy nem világos szem,- és hajszínnel rendelkezem. Persze, a nagy súlyom is zavar, de furcsamód nem annyira, mint a színösszetételem.
Egyébként, fehér, magyar ember vagyok ettől még, de valahogy nyugodtabb lennék, ha igazak lennének rám a fentebb írt hamis infók.
Nekem nem az lenne a fö gond, hogy nem olyan vagy, amilyennek mondod magad (habár az is zavaró lehet), hanem hogy nem tudod magad elfogadni.
Másrészt van, amin tudnál változtatni (gondolok a 140 kg-ra), és az is negatív számomra, hogy nem akarsz tenni semmit ez ellen.
Nem állnék veled szóba, mert nem mondassz igazat. Ha én azt állítanám magamról,
ismerkedéskor hogy 1 milliót keresek havonta, és kiderülne, hogy csak 250-et, de csak azért mert nem bírom elfogadni, az hogy esne neked? Én is csak szépítem a dolgokat. Ez butaság amit csinálsz, mert máris nem magadat akarod megszerettetni, hanem egy kitalált valakit. Miért nem tudod elfogadni önmagad?
3
Lehet, de aki ilyen szinten nem tudja magát elfogadni, azzal valami nem stimmel.
Ráadásul magad alatt vágod a fát, mert aki világos haj, szemszín kombóra bukik, az csalódni fog, ha meglát, míg akinek a barna jön be, pont nem fog megtalálni.
Nem igazán.
Bizalmatlan vagyok, így nekem erről az első gondolatom az volt, hogyha ebben, ami relatívan könnyen kideríthetően hamis infó, füllentesz/csavarsz a valóságon, akkor mi a garancia arra, hogy más dolognál nem így jársz el?
Sem a magasságoddal, sem a hajszíneddel, sem a bőrszíneddel, sem a szemszíneddel nem lenne semmi bajom. Sőt, még az is lehet, hogy a 140 kilóddal sem, ha az egyenletesen, arányosan oszlik el rajtad. De ha rájövök, hogy kapásból átbaszcsiztál, mert nem tudod elfogadni magad (lelki defekted van), és/vagy nem vagy képes változtatni magadon (mert lusta vagy és csak sajnáltatod magadat), akkor kapásból kihajítanálak, mint macskát ...-ni.
A kamuzás sokkal gázabb, mint a külső tulajdonságok. Kamusnak sosem hihet az ember, sosem lehet mellette biztonságban. Egy túlsúlyos, barnahajú, barnaszemű emberben meg igen (ha nem kamuzik mellette).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!