Ha elvesztenéd a pénztárcádat akkor megjutalmaznád a becsületes megtalálót aki visszahozza neked?
Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy elhagyod a benne lévő pénzzel, igazolványokkal, bankkártyákkal együtt és valaki megtalálja aki a lakcímkártyád alapján odaviszi neked a házadhoz hiánytalanul. Adnál neki valami jutalmat? Ha igen akkor mit és mennyit?jún. 23. 02:12
A kérdező szavazást indított:
Nem, alap hogy az ember segít a másiknak
Igen, mindenképp adnék jutalmat a hálám jeléül
Megköszönném de nem adnék neki semmit
Nem engedhetem meg magamnak hogy jutalmat osszak
Csak ha ismerős
Csak ha ismeretlen
28 szavazat
1/10 anonim válasza:
Nettó 300-at keresek, de egy jelképes összeget mindenképpen adnék neki.
2/10 anonim válasza:
Pénzt adni proli dolog lenne, meg ha már valaki visszahozza szerintem nem is fogadná el. Vennék egy csokit meg bort inkább.
3/10 anonim válasza:
Mennyire macerás ismét beszerezni számodra az igazolványokat?
Idő, pénz stb.
Mekkora összeg volt benne. Engem 1995 májusában zsebeltek ki a nyugatiban. (Az otthontól 160 km-re) Mikor Ifabo kiállításra mentem. Ott álltam kiló kenyér árával a zsebembe.
Ma is emlékszem az érzésre. Illetve hogy 13 mázsa cement ára "ment" el készpénzben. Ráadásul mindenért külön kellett futnom. Személyi, jogsi, TB kártya...
Ezt is vedd figyelembe!
4/10 anonim válasza:
Ha én találnék és visszavinném,(volt is ilyen) akkor nem fogadnék el pénzt, mert pár 1.000-10.000 Ft-ot minek kérjek, mit csináljak vele, többet ér nekem, hogy örül a tulajdonosa. Esetleg, ha nekem pénzbe kerülne a visszajuttatás, pl messze lakik és üzemanyag költség. Szóval ha nekem hoznák vissza, akkor megkérdezném, hogy tartozom-e valamivel, vagy elfogadna-e egy tízezrest. Ha nem, akkor adnék neki egy üveg bort, vagy valami ilyesmit.
5/10 anonim válasza:
Én eleve ilyen miatt nem egy helyen tartom a pénzem meg az igazolványaim. Van igazolvány tartóm, ami egy külön belső zsebben van. Így max pár 1000 ftot "buknék", a bankkártyámat netbankon letiltom és kész.
Szóval én legfeljebb megköszönném amiért ilyen becsületes volt.
6/10 anonim válasza:
Én legalább 5-10 ezer forintot adnék, ha visszaadja az irataimat.
7/10 anonim válasza:
Nem, megköszönném. Amúgy nem hordok magammal se pénzt se bankkártyát, az órámmal fizetek. Szóval nem tudok mit elhagyni, max az irataim, de kérek újat ha nem találja meg senki, nem nagy ügy.
8/10 anonim válasza:
Nem, leszrnám, hogy elveszett, kp soha nincs benne, a bankkártyát meg le lehet tiltani. Csak pontgyűjtő kártyák vannak benne, a pénztárca is csak 1600ft volt
9/10 anonim válasza:
Olyan 5ezret adnék, ha meg nem fogadná el, akkor egy csokit vagy vmi egyéb apróságot.
10/10 anonim válasza:
Szerintem én is pár ezernyi összeget adnék neki, ha pedig elutasítaná, akkor egy tábla csokit (mindig van belőle pár itthon), vagy valamilyen hasonló édességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!