Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire tudnátok “szeretni”...

Mennyire tudnátok “szeretni” az öregeket, pl ha öregotthonban dolgoznátok?

Figyelt kérdés

Külföldön dolgozom öregotthonban. Ellátom az öregeket es kedves vagyok velük. Szeretnek velem beszelni, sokat viccelek.

Nektek mennyire szimpatikus amúgy, kelt bennetek emberszeretetet egy 95 éves szinte mumifikálódott egyén, aki “elfelejtett” meghalni, habar 99% uknak senkije nincs , megis akarnak élni ezerrel, nincs bennük belátás, ha a szemelyzet leül enni es látják (sokan közülük járnak es latnak minket) pont akkor kezdi vagy 2-3 nyomni a gombot, hogy fussunk oda, h vigyük el a poharukat, vagy hozzunk még tejet.

Sokukat mintha zavarná, hogy élünk, kiszívnák az életünket.

Követelőznek, belátástalanok, irigyek, nem mind, de sokan közülük.

Sajnos semmi emberit nem latok benmük, hanem latok egy csomó élő holttestet, akik a mi életünk es energiank altal akarnak élni

2024. jún. 21. 23:30
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mit lehet tenni, mikor látom, hogy páran köztük rosszindulatúak, akkor kezd hívogatni, mikor mi épp leültünk enni, mert zavarja, hogy eszünk, hogy van egy nyugodt percünk, miután őt elláttuk, megetettük es kitöröltük a seggét.

Utana csenget minden hulyeség miatt, csak hogy ne üljünk. Hogy vigyuk el a poharát vagy tányérját; nem bír várni.

Milor látod a rosszindulatot, hogy reagálnál?

Vagy hogy reagalnal, ha valaki akkor szarik es pisilni akkor kezd amikor veszed le a pelenkáját es röhög is közben?????

Hogy éreznél?

2024. jún. 22. 07:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudni kell őket kezelni.
2024. jún. 22. 07:52
 13/20 A kérdező kommentje:
Ja, hát nagy válasz. Hát tudom kezelni, de hogy csömör viselkedés, az biztos!
2024. jún. 22. 07:56
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
Az idősek ilyenek. Ön reggelizett? Mi is szeretnék legyen türelemmel. És kész. Illedelmesen de le kell őket építeni.
2024. jún. 22. 08:00
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A személyzet egy időpontban eszik? Mert megoldható lenne, hogy felváltva ültök le enni, es a mádik addig az ápoltak kérésére reagál.

Amúgy ez nem rosszindulat, ilyenkor már bőven vannak mentális problémák velük, az agy egyszerűen nem funkcionál megfelelően. Az agyérelmeszededés, stroke-ok stb hatására a személyiség is teljesen megváltozhat.

2024. jún. 22. 08:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem. De én eleve nem tudnék emberekkel dolgozni, rosszul vagyok tőlük.

Rokonom dolgozott otthonban, bár nem ápolóként, de ő is max 2-3 öreget tudott megnevezni, akire azt mondta, hogy aranyosak. A többi mind problémás volt. És nem azokra gondolt, akik ágyhoz kötöttek, hanem egyszerűen a személyiségük ilyen.

Amúgy a mamám is erre a szintre jutott. 90+os, amúgy a saját lakasában él, de nagyon rájátszik a bajaira, hogy figyelmet kapjon. Egyszerűen unatkozik, egyedül él, frusztrált, hogy a teste tönkrement, de szellemileg még aranylag ép a korához mérten. Gyakorlatilag a lakásba van ragadva.

2024. jún. 22. 10:41
 17/20 anonim ***** válasza:
Ma már nincs türelmem...
2024. jún. 22. 16:39
 18/20 A kérdező kommentje:
16 os, azért nem hiszem, hogy a mamád rájátszik a tüneteire, 90 fölött eleg gyenge lehet már.
2024. jún. 22. 18:13
 19/20 anonim ***** válasza:
Én el tudom képzelni kedves utolsó, az idősek nagy játékosok nem kell őket félteni
2024. jún. 22. 21:17
 20/20 anonim ***** válasza:

A baj az hogy te ugy kezeled őket mint atlag emberek.

De ők NAGY GYEREKEK, oket nem ugy kell venni mint normális ember.

Ők abba a korba leptek amikor ugy gondolkodnak, azt várják el amit egy GYEREK.

Ezt kellene MEGÉRTENI, sajnálom hogy ennyit nem tudsz

Ez Nem rosszindulat, egyszerűen ENNYIRE BUTA, VISSZAFEJLŐDÖTT, DEMENS, NAGY GYEREK tehát nem 100%normális.

Ha ezt nem tudod megérteni akkor nincs ott a helyed!

Pisi, kaki amikor pelenkába teszed

TEDD MAGAD A HELYÉBE!

Ezt azért teszi hogy ne kelljen 2x tisztába tenned, NEM LOGIKUS?

Próbálj az ö agyacskájával gondolkodni akkor megérted.

jan. 11. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!