Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire tudnátok “szeretni”...

Mennyire tudnátok “szeretni” az öregeket, pl ha öregotthonban dolgoznátok?

Figyelt kérdés

Külföldön dolgozom öregotthonban. Ellátom az öregeket es kedves vagyok velük. Szeretnek velem beszelni, sokat viccelek.

Nektek mennyire szimpatikus amúgy, kelt bennetek emberszeretetet egy 95 éves szinte mumifikálódott egyén, aki “elfelejtett” meghalni, habar 99% uknak senkije nincs , megis akarnak élni ezerrel, nincs bennük belátás, ha a szemelyzet leül enni es látják (sokan közülük járnak es latnak minket) pont akkor kezdi vagy 2-3 nyomni a gombot, hogy fussunk oda, h vigyük el a poharukat, vagy hozzunk még tejet.

Sokukat mintha zavarná, hogy élünk, kiszívnák az életünket.

Követelőznek, belátástalanok, irigyek, nem mind, de sokan közülük.

Sajnos semmi emberit nem latok benmük, hanem latok egy csomó élő holttestet, akik a mi életünk es energiank altal akarnak élni

2024. jún. 21. 23:30
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Igazándiból meggyűlöltem őket, pisiszagú büdös banda

Egy 94 eves nő mikor tesszuk tisztaba, elkezd epp akkor mikor levettük a pelenkajat, pisilni, vagy a nagydolgat vegezni.

Es közben hallom, h röhög olyan szaraz röhögessel, mintha a tüdeje is lötyögne már. Undorító némber

2024. jún. 21. 23:33
 2/20 anonim ***** válasza:
87%

Pont azért dolgozol ott és kapod a fizetésed, hogy ha megnyomja a gombot akkor ott legyél. Fel kéne mondanod mert az ilyen pszichiátriai esetekből lesznek a fekete angyalok.

Nekem az összes beteggel baráti kapcsolatom van.

2024. jún. 21. 23:37
 3/20 anonim ***** válasza:
98%
Ez olyan mintha elmennél a Mcdonaldsba dolgozni, utána meg sírnál hogy hamburgereket kell készítened, meg krumpli szag van a konyhában.
2024. jún. 21. 23:39
 4/20 anonim ***** válasza:
69%

Semennyire.

A gimi vége felé jártam, mikor mamám ápolásra szorult. Anyám félig belerokkant fizikailag és mentálisan is.

Pl: Direkt feszítette a lábát, mikor vettük volna ki a kádból. Visszaköpte az ételt vagy le sem akarta nyelni. Engem érzelmileg zsarolt, mikor nem akartam elvinni az utca végébe virágot szedni (tudva, hogy ha a járókerettel elesik, egyedül nem tudom felszedni a földről)

Pedig mi még a családja is voltunk.

2024. jún. 21. 23:41
 5/20 anonim ***** válasza:
47%
Semennyire. Az emberek többsége elviselhetetlen, már nagyon rég kiábrándultam belőlük. Ha az ember kedves akar lenni, akkor is belerúgnak, ítélkeznek stb stb. Alig 1-2 van aki értékes az életemben, a többi mind hulladék.
2024. jún. 21. 23:46
 6/20 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem ebbe te belefásultál már rég. Van egy szint ami alá ha leesel már nem tudod pozítívan látni a körülményeket. Embert próbáló szakma az biztos, így nem mindenkinek való. Én sem vagyok ilyen beállítottságú, úgyhogy nem csinálnám és neked sem kéne ha csak így tudsz hozzá állni mert nem fogod sokáig bírni. Csak jó tanács. Aki szereti csinálni valószínűleg olyan elvi beállítottságú is. Minden tiszteletem egyébként azoknak akik fogyatékkal élő gyerekeket, felnőtteket és idős embereket látnak el nap mint nap.
2024. jún. 21. 23:58
 7/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem hinném, hogy komoly a kérdés. Ha mégis, remélem megéri az idős kort. Csak egy minimálisan kerüljön át a másik oldalra. De már most megbántam, hogy ide írtam.
2024. jún. 22. 00:02
 8/20 anonim ***** válasza:
93%
Ha bármilyen segítő szakmát választanék, azt feltételezem emberszeretetből tenném - amúgy nincs bajom az emberekkel, de ennyire nem vagyok empatikus, ezért nem is lettem ápoló, szociális munkás vagy akármi hasonló. Engem is felbosszantanak néha ilyen dolgok, de engem főleg a hajléktalanok tudnak, nem meglepő módon nem is dolgozom hajléktalanokkal. Nem értem, te mit keresel öregek otthonában. Jó, külföldi munka, tehát gondolom kevesebb volt a választék, amikor azt nézted, mit csinálj külföldön. De akkor már inkább menj át egy raktárba, hotelba vagy valami.
2024. jún. 22. 04:47
 9/20 anonim ***** válasza:
82%
Én itthon csinálom ugyanazt amit te, de szeretem. Én teljesen máshogy látom a munkámat mint ahogy te. Aki nem szeret emberekkel foglalkozni, ne csinálja, mert ez tényleg inkább hivatás mint szakma.
2024. jún. 22. 06:14
 10/20 anonim ***** válasza:
94%
Én biztos nem csinálnám de azt elvárnám, hogy aki erre adja a fejét az ne egy ilyen ember legyen mint te!
2024. jún. 22. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!