Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nők szemében csak az a...

A nők szemében csak az a férfi, aki nem válogat és bárkivel, bármikor, stb?

Figyelt kérdés

Nem vagyok már egy mai csirke (51f), de ezzel a nézőponttal most találkoztam először, méghozzá nálam idősebb, műveltebb, stb nő szájából. Ez tulajdonképpen a férfiak, nem is annyira burkolt, leállatozását, ösztönlényekké való leajjasítását és egyben felcímkézését is jelenti, nem?

Jó, mondjuk ezt pl a vallási hovatartozás árnyalhatja, de ha tényleg ez az általános vélekedés, akkor itt, a mi keresztény kultúránkban, mi a fészkes fene értelme van a holtomiglan-holtodiglan hazudozásának? Miért csodálkozik a társadalom pl a válások magas számán? Mindkét nem véleménye érdekel, de leginkább az, hogy tényleg minden nő szemében csak az a Férfi, aki válogatás nélkül minden "lukra" rámozdul és betalál?

2024. jún. 21. 06:09
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

#20 Ezt nem értem. Az atyaisten nálad a teremtő, vagy az említett asszony. Egyikőjükről sem tudom, hogy pontosan mit tudnak a szerelemről. Az utóbbitól mondjuk még majd egyszer megkérdezhetem.

Monogám emberként természetesen nem értettem egyet a nézetével, hanem egyből le is reagáltam a tízparancsolatból vett "ne paráználkodj" parancsolattal, amit természetesen megértett és elfogadott, hogy így is lehet gondolkozni a témában. Ő egyébként egy művelt asszony, de ezzel a felvetésével meglepett. Szokott ilyen szitukat előidézni, ezért is szeretjük.

Én elsősorban szerelemre gyúrnék, de a nők sajnos sohasem hagyják, mert türelmetlenek, vagy a másik véglet, hogy inkább egyből elhajtanak. Ilyen világot élünk, ehhez kell idomulnom.

2024. jún. 22. 17:54
 22/24 anonim ***** válasza:

#19: Így van, kaptál ellenvéleményt, ami nem tetszett, ezért érv híján elkezdtél más szálakat szőni a beszélgetésbe, ezért mondtam, hogy innentl parttalan az egész, mert nem ész érvek, hanem mitológiai meggyőződések mentén haladnák. Ami meg már ugye tudjuk, hogy nem vita. Ezért kvázi semmi értelme a további szócséplésnek.

Hol látsz te ingerültséget egyébként?

mindegy, csak válaszoltam megint, pedig már rég nem kellett volna XD

2024. jún. 23. 11:11
 23/24 A kérdező kommentje:

#22 Kaptam a kérdés tartalmát illetően ellenvéleményt. Vettem, hogy bizony itt a GYK-n is vannak szép számmal, akik nem értenek egyet azzal az állásponttal, amit a tanárnő megfogalmazott. Monogám emberként én sem tudok azonosulni az ő felvetésével.

Most akkor Te képviseled ebben a diskurzusban a tanárnő véleményét, vagy mi van? Szerinted is a férfiak alapvetően ösztönlények, házasságon belül is?

A tanárnő véleménye, szerintem, egy nyitott házasságot feltételezve, pl többszerelmű pár esetében, egy teljesen releváns felvetés tud lenni. De nagyon nem csak nyitott házasságok léteznek a világunkban és ekkor hoztam fel példának a keresztény kultúrkört.

Most ezek után meg az lesz a problémád velem, hogy nem tudok egyértelmű állásfoglalást tenni a témában? Hát persze, hogy nem, mert ahány ember, kultúra, identitás, annyi nézőpont, állásfoglalás.

2024. jún. 23. 12:58
 24/24 anonim ***** válasza:
Nő vagyok, nem vallásos. Számomra nem ez jelenti a férfiasságot. Ez állati szint, hogy válogatás nélkül mindenkivel, csak lyuk legyen rajta. A nagybetűs Férfi nekem ennél többet és magasztosabbat jelent.
2024. jún. 23. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!