Akik itt nyomják, hogy nem normális az ha valaki nem szül, miért nem válaszolnak arra a kérdésre, hogy ők szültek-e?
Több kérdés alatt is láttam, hogy vannak akik szerint természetellenes meg nem normális ha valaki nem szeretne szülni.
Többször megkérdeztem tőlük, hogy ők hány gyereket szültek eddig ha ez a véleményük?
Még sosem kaptam rá választ.
Ez miért van? Vagy sokszor férfiak kötekednek ebben a témában?
Mi folyamatosan kapjuk a " miért nincs gyereketek meg mikor lesz" kérdéseket.
Amikor meg megmondjuk, hogy egyáltalán nem akarunk úgy néznek ránk mintha legalább egy másik bolygóról jöttünk volna.
Na az a másik kedvencem. Meg amikor azt nyomatják, hogy majd akkor nyugdíjat se kérjek mert azt az ő gyerekének kellene kifizetni.
De ha valami van akkor rögtön tudnak sírni, hogy jaj hát neki gyereke van meg, hogy nekem könnyű mert nekem nincs.
Könyörgöm , fegyvert fogtak a fejéhez vagy mi ?!
Az, hogy nekem több lehetőségem van az életben bizonyos helyzetekben az ugyan úgy egy szabad döntés eredménye mit az is, hogy ő inkább a gyermekvállalás mellett döntött, beáldozva ezzel bizonyos mértékű szabadságok és mozgásteret.
Arról nem beszélve hogy lassan csak a gyerektelenek fizetnek adót, szóval szerintem megérdemeljük. (Mondjuk úgyse lesz nyugdíj mire én oda jutok pl)
Én már nagyon unom, hogy mindenkit rá akarnak kényszeríteni a gyerekvállalásra, mintha az nem egy opcionális dolog lenne. Persze a régi időkben nem volt fogamzásgátlás és kellett a dolgos kéz is a ház körül, akkor nem is volt a nőknek más lehetőségük, mint szülni.
A mai világban annyiféle dolognak lehet az életünket szentelni, egy nőnek is vannak más lehetőségei, mint a társadalmi nyomásnak megfelelni. Jó lenne már egy olyan világban élni, ahol nem kérdezgetnek egyfolytában a gyerek témáról és ha egyszer azt mondom, hogy nem akarok/magánügy, akkor nem lenne de meg fogod bánni, de gyerek az kell , ki visz majd egy pohár vizet blabla... Hanem szépen lekattanna mindenki a témáról. Csak 2 emberre tartozik, hogy vállalnak-e gyereket, ha meg már úton lesz vagy lesz, akkor úgyis látni fogják. Nem értem miért kell kérdezgetni erről bárkinek is. Persze sokaknak más témájuk nem nagyon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!