Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet leküzdeni a...

Hogyan lehet leküzdeni a kissebségi érzetet?

Figyelt kérdés

Javarészt attól alakult ki hogy a magasságom miatt( alig hogy elérem a 160at) mindenki fiatalabbnak néz. Pici vagyok és törékeny úgymond. Lány vagyok, most 23, épp munkahelyet keresek de annyira rám tör a szorongás e miatt az egész miatt, mert mi van ha lenéznek e miatt, vagy nem vesznek komolyan és ezért nem kapok állást. Lehet hogy ez nem így van, csak a fejemben alakult ki ez, de férfiak terén is mindig olyat választottak helyettem aki érettebb, nőiesebb külsejű, talán ez is rátesz a dolgokra.

A szorongás nagyon megnehezíti a mindennapjaimat,próbálkozom leküzdeni de olyan nagyon nehéz.

jún. 15. 19:13
 1/6 anonim válasza:
100%

Szia. Mindig csak magadra figyelj és soha ne adj mások véleményére.

Ezt valószínűleg csak magadnak képzeled be. Légy lazább, ne stresszeld túl a dolgokat, attól még jobb nem lesz.

jún. 15. 19:27
 2/6 anonim ***** válasza:
18%

Hát melohelyen úgy szokták az ilyenek hogy elnyomnak fúrnak másokat mobbingot csinálnak, minél jobban bántsanak vkit.

Mert ezektől hiszik magukat többnek.

jún. 15. 19:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nők esetén a 160 cm meglátásom szerint bőven megfelelő. Ha valóban ebből ered a kisebbségi komplexusod (és nem egy családi mintát hozol magaddal), akkor tekints úgy magadra, hogy ma, a 180+ centis culák korában különlegesnek számítasz és ami különleges, értékesebb is az átlagnál. Különben is, ahol a külsőd alapján ítélnek meg, oda ne vágyj se dolgozni, se barátként, vagy párként.
jún. 15. 20:02
 4/6 anonim ***** válasza:
23%
Nekem is van a szorongás...De nem kisebbségi érzet miatt hanem alapból ha uj emberekkel beszélek. Új munkahelyre megyek meg ha tömegbe kell menni... Szedek szorongásoldót is de nem sokat ér ilyen helyzetekben...Ez van sajna 😔
jún. 15. 20:26
 5/6 anonim ***** válasza:
31%

Mindenféle magyarázat, mentegetés, fájdalom oka felmerült,de lényeg nem...

az iskolai végzettség...példa az egyik menyem..150 cm, mégis egy multi (vezér)igazgató-helyettese...

...ez hogy? Kérdezed? Nos folyékony olasz, angol nyelv,és három diploma...(építész, közgazdász,meg még valami)nos ezek pont elegendőek voltak a válogatásnál..az, hogy alacsony? Senkit nem érdekelt.

(és ráadásul olasz volt aki kikérdezte, és javasolta a felvételét..a magasságát soha nem hozták szóba.)

jún. 15. 20:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi aranyosak vagytok:)

Nehéz leküzdeni.. így vagyok bekódolva.

5/5

Nem is azokkal a dolgokkal van a gond amiket elértem mert sikeresnek tudhatom magam a saját életemben és azokban a dolgokban amikhez értek, de ez ezt leszámítva előjön. Sok helyen pedig tényleg rossz indulatúak az emberek sajnos

jún. 15. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!