Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kissebségi komplexus?

Kissebségi komplexus?

Figyelt kérdés
Beletartozik ebbe a .."betegségbe"(?) az,hogy nagyon-nagyon félek,ha leszólnak a kűlsőm miatt és már ha csak az utcán meglátok velem egykorú, tökéletes,gyönyörű lányokat,átsietek a járda másik felére? Nem igazán szoktam facebookozni,csak akkor ha valami nagyon sűrgős(pl:iskolámmal kapcsolatos értesítések,programok),ezért,nem is igazán szoktam tőrödni az oldalammal(a profilom egy 2 éves kép,khm) és általában ilyenkor,mikor meglátom a gyönyörű osztálytársaim új képeit furcsán görcsölök és kicsit idegeskedek is azon,hogy uram atya,na én aztán mehetek a képeimmel..azt hozzá teszem,hogy igen az osztálytársaim tipikus cica babák de nem hiába,álom szépek,ilyen külsővel mondjuk ténleg meg is érdemlik a hírnevüket.

2015. aug. 9. 20:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez önértékelési probléma
2015. aug. 9. 20:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Elég nagy baj.

Szerintem próbáld afféle realizálni a gondolkodásod, hogy vedd úgy, hogy az emberek nem mércék, akik egymás viszonylatában állnak, hanem különálló emberek, individuumok. Nagyon sok ember van, aki nem gyönyörű, de attól még nagyon értékes tulajdonságai vannak. Milyen alapon méregeted magad másokhoz, mi közöd van másokhoz?:) Vagy nekik hozzád?

Szerintem ez nem csak kisebbségi komplexus, és nem egy sajnálni való állapot, hanem irigységnek is lehet nevezni.

Téged miben érint, hogy mások gyönyörűek?

Van az a nagyon régi hófehérkés tanító mese, ami pont arról szól, hogy a "boszorkány" lelkét furdalja, hogy a mese főszereplője szebb nála. Te nem vagy ilyen, de attól még elég hasonló eset.

Az jó, ha az ember normálisan néz ki(alap), de nem kell mindenkinek gyönyörűnek lennie, ez már nem emberi. Abba pl. bele sem gondolsz, hogyha a te értelmezésed szerint mindenki "szükségképpen" gyönyörű lenne, azért, hogy ne szólják le az utcán őt, akkor maga a gyönyörűség is teljesen unalmas tulajdonság lenne, de így is sok olyan ember van, aki unja a gyönyörű, de felületes embereket.

Konkrétan kik szoktak leszólni a külsőd miatt, van ilyen? Mindig a nálad "szebbek" szólnak le?

2016. ápr. 16. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!