Ez még a normális határokon belül van, ha így viselkedik valaki?
Van egy problémája egy szomszéddal, ami tényleg bosszantó és nehéz megoldani, vagy talán nem is lehet.
Teljesen rá van kattanva erre, csak ezzel foglalkozik, erről beszél a családjának, környezetének, vadidegeneknek.
Most is éppen telefonon beszéltünk, erre elkezdi mondani, hogy helyzet van, ő most lerakja a telefont - pedig egyébként nem sürgős, hogy egyből rohannia kellene.
Ezzel kel, ezzel fekszik kb., próbált lépéseket tenni a szomszéd ellen, de kevés volt.
Szerintem ez már beteges így, de ha mondom neki, megsértödik. Azt meg, hogy szakemberhez menjen beszélgetni, nincs is értelme felhozni sem. Max a költözés jönne szóba.
Ez is kérdés, bár most inkább a viselkedését érzem soknak.
Be van kattanva, beteg az agya. Sajnálom, hogy ennyi energiát fordít egy dologra, másra is elmehetne.
Le kell építeni az ilyen embert.
Attól függ, mi a probléma. Nekünk is volt pár ilyen évünk, anyukám felett egy skizofrén pasas lakott, aki meglehetősen megkeseritette az életét éjjel nappal,amikor nem vette be a gyógyszereit.
Rengeteg ilyen alkalom volt, amikor ki kellett hívjam a rendőröket, akik mentőt hívtak, és a pasast kényszerzubbonyban vitték el.
Szóval van az a helyzet, amikor ez központi téma, ha már az életminisegedet jelentősen rontja a helyzet.
Én azt szoktam mondani, ha valaki csak panaszkodik, de nem tesz ellene, annak még nem fáj eléggé. Vannak emberek, akik hiába panaszkodnak, a megoldás már nem kell, mert akkor megszűnne az inger, a panasz forrása, amivel addig lefoglalta magát. Valakinek kell, hogy legyen egy állandó probléma az életében, mert küldetésnek, keresztnek érzik vele élni. Hülyén hangzik, de így van.
Tenni mit lehet velük? Semmit. Egy idő utána ha nem kap tőled semmilyen visszacsatolást, nem mondják neked. De ehhez az kell, hogy tényleg semmivel nem szabad lereagálni, amit mondanak. Még odafigyeléssel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!