Van itt olyan aki nem főz soha, de rendes napi menüt rendel? Hogyan viszonyul ehhez a környezetetek? Kort, nemet írjatok
45 körüli szomszédom, meg 35 éves lakótársam ugyanarról a helyről rendelnek menüt, mindig ráakasztják a bejárati ajtóra. Mindketten nők. Soha nem érdekelt, hogy mit esznek, max. ha a lakótársam eszik, mikor a konyhában vagyok, akkor jó étvágyat kívánok, meg ha jól néz ki, jó illata van, akkor megkérdezem, mi az.
Munkatársaim minden nemből és korosztályból hozatnak kaját a munkahelyi menzáról, vagy vesznek elvitelre valamit a közeli kifőzdében. Ugyanígy viszonyulok hozzá.
Án mindent magamnak főzök, de csak azért, mert ételintoleranciám van, és nem bízok az éttermekben, dolgoztam pár helyen diákként, tudom, mennyire tesznek a keresztszennyeződésre, így csak azt eszem meg, amit én főztem. De annak, hogy én főzök, nincs morális értéke számomra, haszna van, mert nem leszek rosszul, nem puffadok fel, meg mindent ízlésem szerint fűszerezek és csak azokat eszem, amiket szeretek, vagy épp kívánok, de egyébként mindenki egyen, amit akar, pont leszarom, hogy a Burgeer Kingtől szállíttat házhoz, a Teletál menüt kéri, vagy valami helyi opciót, mindenkinek a cseszett magánügye, hogy mit eszik.
Nálam változó. Rendelni utálok, de sokszor eszem kifőzdében. Szeretek házon kívül enni, pluszban a mosogatással se kell bajlódni. Van, hogy magamra főzök (amennyire tudok, mert nem vagyok nagy szakács).
Az idősebb generáció egy része amúgy ki van akadva azon, ha egy nő nem főz otthon mindennap. Van, aki pazarlónak tartja az embert, van, aki nőietlennek, egyesek szerint meg egyenes út a magányba, ha valaki nem az a folyton főzicskélő típus, mert szerinte a férfit ki kell szolgálni. Az a röhej, hogy sokszor azok kritizálják "pazarlásért" az embert, akik amúgy mindenféle feleslegesen drága cuccot megvesznek. Közben meg ha egy kicsit drágább étel-alapanyagot vesz az ember, az már pénzszórás a szemében. Vagy ha nem mindig otthoni szendvicset visz az ember. Egyszer még azt is megkaptam, hogy azzal is pazarlok, ha időnként veszek egy cappuccinot a kávéautomatából, mert mennyivel olcsóbb otthon főzni.
Nem kell vele törődni, más mit szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!