Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mire utal, ha sok ember...

Mire utal, ha sok ember elismerésére vágyom?

Figyelt kérdés

Hogy amit csinálok, arról pozitív véleménye legyen annak, aki találkozik a munkámmal pl.

Ugyanakkor azt nem szeretném, ha nyilvánosan ünnepelnének, dicsérnének, díjakkal jutalmaznának, az ilyen ceremónia szerű dolgoktól irtózom.

Csak simán azt akarom, hogy magukban, nekem négyszemközt vagy pl szakmai körön belül egymás között legyen elismerve, nagyra tartva, amit csinálok. Erre miért vágyok?

2024. jún. 5. 06:25
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Keves onbizalom.
2024. jún. 5. 06:29
 2/5 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Az nem gond, ha erre vágysz, csak akkor cselekedj is így. Legyen olyan munkád, amit ha megtekint valaki kérdés nélkül bólogasson arra ez milyen igényes munka.

Abszolút megoldható, ismerek kevés ilyen embert.

2024. jún. 5. 07:27
 3/5 anonim ***** válasza:
A dolog miértjére én gyerekkori dolgokban keresném a választ. Dicsértek, elismertek téged a szüleid, tanáraid, egyéb felnőtt emberek? Kaptál megfelelően tálalt, rendszeres visszajelzést? (ezekre elég magadban is válaszolni, ha kényelmetlen ide kiírni őket)
2024. jún. 5. 09:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Apám ugyanilyen.

De ő még hamis illúziót is csinál maga köré.

Gyerekkorban azt hittem ő egy zseni, mindig magárólváradozott.

Ő milyen nagy szakember, őt hogy szeretik a kollégái.

Aztán szépen lassan összetettem a képet, hogy, ennek a fele sem igaz.

Ő mindent jobban tud, másokat nem hagy beszélni.

Egoista.

Szerintem gyerekkori elhanyagolás, figyelemhiány.

Vágyik a figyelemre, elismerésre, már-már koldulja.

Nagyon fárasztó, energiavámpír egy ilyen ember.

Megfelelési kényszeresek, nem tudják elengedni, letojni a dolgokat, önmagukat emésztik.

Ez volt, hogy nála őrjöngésig fajult, pl kijött hozzánk egy villanyszerelő.

Ő meg okoskodni akart, és a szakember meg leállította, utána napokig tobzódott a, dühtől, hogy ő megszégyenült.

Nem tudom nálad milyen mértékű ez, de ne juss el idáig!

2024. jún. 5. 13:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Én egyáltalán nem gondolom magam okosabbnak másoknál. Meg nem is szoktam felokosítani másokat, pont hogy inkább mindenkit meghallgatok, mindenkinek lehet igaza.

Csak szimplán jól tud esni, ha amúgy észreveszik az igyekezetemet és elégedettek is azzal amit csinálok és ezt valamilyen módon éreztetik velem. Most pont munkát hoztam példának, de lehetne mondani a gyereknevelést is, ha pl az óvónő észreveszi milyen jól csinál valamit a gyerek, amit amúgy tőlem tanult.

2024. jún. 5. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!