Hány éves vagy, nemed mi, és mi volt az eddigi életed legfontosabb sorstanulsága(i)?
Nem lehet halogatni, hogy "majd később megcsinálom" vagy "majd máskor elmegyek". Az élet rövid és ki tudja, mi fog történni, így minden lehetőséget meg kell ragadni, legyen szó célokról, utazásokról, vagy bármilyen apróságról.
23/N
Amikor a szuleim azt mondtak ne aggodjak tartsam meg a gyereket mindent megoldunk, mindenben segitenek.
Majd 3 even belul mindkettek varatlanul meghaltak.
Na ez jo arculcsapas volt ahhoz, hogy tudjam csak magamra szamithatok.
31F
Az én legfontosabb tanulságiam:
-Fenntartásokkal bízz meg az emberekben.
-Ne várd el senkitől se, hogy szeressen.
24N
- Az életben a fontos de nem sürgős dolgokat halogatjuk (fogyás, nyelvtanulás). Ha valami tényleg fontos, MOST meg kell csinálni.
- Nincs olyan hogy "az lehetsz aki lenni akarsz, csak hinned kell benne és dolgozni érte". Nem... Ha valamihez nincs tehetséged vedd észre és válts, én 10 évet így pazaroltam el az életemből.
- A valódi javuláshoz, fejlődéshez nincs kerülőút. Rengeteg idő, pénzy belefektetett munka. Ha fogyni akarsz, el kell járni edzeni, dietetikushoz menni, meal prepelni és csomó mindenre nemet mondani. Nem elég egy csodabogyó. Ha mentálisan rendbe akarsz jönni, az pszichológus, pszichodráma csoport, végtelen önismereti és terápiás munka. Nem a motivációs videók. És még sorolhatnám.
- Az emberek 99,9999%-a nem különleges, de úgy tesz mintha az lenne. Mikor ezt a nyomást elengedtem, elfogadtam hogy "csak" átlagos vagyok, azóta sokkal boldogabb lettem. Nem kell orvosi egyetem csak azért hogy "legyen a családban egy orvos", mikor imádok ápoló lenni.
- Nem való mindenkinek gyerek. A környezetemben fájdalmasan kevés valóban boldog családot látok, inkább tönkretette a kapcsolatokat, megbánták, belecsúsztak egy mókuskerékbe.
- Ha felnőtt vagy csak magadra számíthatsz. Gyerekként volt egy többrétegő biztonsági hálód; ha hazamentél volt kaja, meleg, ruhák, ki volt mosva, tisztaság volt, ha suliba mentél ott voltak a barátaid minden áldott nap, ha nem tanultál a szülők, tanárok is aggódtak, csesztettek hogy mi van veled. Felnőttként ha nem veszel kaját üres a hűtőd, ha nem goldozol mehetsz az utcára, ha nem tartod a kapcsolatot a barátaiddal magányos maradsz, ha nem tanulsz mehetsz mekibe vagy gyárba.
- Nem tudsz mindenkinek megfelelni, de az építő jellegű kritikát fogadd el és gondolkozz rajta. Az "én jó vagyok úgy ahogy vagyok" egy nagy hiba.
- A tanulás igenis érték.
- Imádni a munkádat normális dolog. Hétvégeváró zombiként szenvedni, andalogni a langyos szharban és nem váltani, majd mártírkodni hogy neked milyen rossz az nem normális.
- A pénz boldogít.
Hogy szó elszáll, írás megmarad, ezt már a középiskolában, mikor majdnem megbuktatott egy engem amúgy igencsak nem kedvelő tanár, merthogy nem adtam be a feladatot, ő pedig biztosan nem mondott olyat, hogy később is lehet (iskolai kirándulás miatt). Na azóta mindig minden komoly dolgot írásban (is) intézek, nem nyugszom addig, amíg nincs valami a kezemben, amivel igazolhatom az állításomat.
Hogy ha valami konfliktus, félreértés, bármi van, amit meg akarsz beszélni az illetővel, azt tedd is meg. Én nem tettem, halogattam, ráér majd máskor. Az illető hirtelen meghalt fiatalon, egyik napról a másikra. Soha nem fogom már vele tisztázni a helyzetet.
24/L
Nekem pont az ellenkezője mint sokaknak itt, és javítanàm is őket. Inkàbb mindig úgy készülj és csak azokat a dolgokat vàllald be amit egyedül is meg tudsz oldani. Viszont elfogadni segítséget nem ciki.
Volt egy időszakom tinikoromban és huszas éveim nagy részében, amikor mindent is önerőből szerettem volna megcsinàlni. Se szülői se baràto segítség nem kellett. Rengeteget tanultam, de idegileg és egészségügyileg is megviselt. Pedig szerető csalàd és jó baràtok mindig segítettek volna.
Mióta ràjöttem hogy az ember tàrsas lény, azóta könnyebb. Én is segítek és van hogy engem is megsegítenek.
-Csak azért, mert jó szándékkal, becsülettel fordulsz mások felé, nem jelenti azt, hogy ők is ugyanígy vannak ezzel.
-Válogasd meg kellően, hogy kiben bízol meg, kinek és mit mondasz el, ahogy azt is, hogy kinek/kiért mit teszel meg.
-Nem szabad mindent az utolsó pillanatra hagyni.
-Állj ki magadért, mert ezt más úgysem fogja megtenni helyetted.
-Tudni kell felismerni, kinek a véleménye számít. Csinálhatsz bármit is, lehetsz bármilyen, mindig lesz legalább egy valaki, akinek valamilyen okból nem leszel szimpatikus. Lehetetlen mindenkinek megfelelni.
-Az élet nem igazságos, de nem kerülsz előrébb, ha ezen keseregsz, ezen felhúzod magad.
-Fontos a rendszeres mozgás, aminek egy része olyan, ahol a határaid is feszegeted (értelmes és reális kereteken belül).
-A legtöbb ember csak hosszabb-rövidebb ideig van csak az életünkben.
23/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!