Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen különbségek vannak egy...

Milyen különbségek vannak egy magyar és egy sváb ember mentalitásában?

Figyelt kérdés
2024. jún. 1. 10:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

8 Ez biztos, hogy a német vonás.

Bár nálunk is volt, nem hinném, hogy német vonás lenne. Az 50-es évektöl vidéken jellemzö volt:

[link]

2024. jún. 1. 13:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Magyar család, házassága révén vannak közöttünk svábok is.

A sváb falu:

- rendezett, tiszta, takaros

- zárt közösség, nagyobb az elvárás a közösség részéről, mint abban a magyar faluban, ahol én élek, ha már nem párhuzamosak a gereblyézésed vonalai, már megszólnak egyesek...

- fontosabb a hagyományörzés (habár sokuk van, hogy németül sem tud, nem hogy a helyi sváb nyelvezetet aktívan gyakorolja)

az emberek:

- spórolósabbak, de általában nem a normális kereteken belül, a magyar családunk sem szórja két kézzel a pénzt, minden fillér félretettünk, hogy meglegyen mindaz, ami most van, de a sváb rokonok, amikor elmesélik miken spóroltak és hogyan, akkor csak megmosolyogni tudjuk... Azonos életszínvonalon élünk, tehát pontosan tudjuk, mit engedhetnénk meg magunknak

- a magyarokat sem kell félteni, de mintha kicsit kevésbé lennének plasztikusak? Egy néhány dologban makacsabb az elképzelésük dolgokról.

- összességében egyenes emberek, inkább egymás között fúrnak, de kifelé becsületesek

2024. jún. 1. 13:22
 13/20 anonim ***** válasza:

Korrigálok: Ez NEM biztos, hogy német vonás.

2024. jún. 1. 13:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Hagyományörzés mindenképp.

Sváb közösségben élek, meg se tudom jegyezni, ma éppen mit ünneplünk.. és simán népviseletben teszik.

Engem egy zavar, nem tudok németül, és sokszor van, hogy egymás közt úgy beszélnek. A rendezvényeken sváb Himnusz szól és németül konferálnak.

Egyébként zárt közösség.

2024. jún. 1. 13:36
 15/20 anonim ***** válasza:

"Engem egy zavar, nem tudok németül, és sokszor van, hogy egymás közt úgy beszélnek."

Az nem német, ami maguk közt beszélnek.

Azt a németk meg sem értik.

2024. jún. 1. 14:53
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

#15 más dialektus, de hivatalosan az német.

Rokonom németországban él, és sokszor ő sem érti.

A gyerekem sváb nemzetiségi iskolába jár, tankönyvi németet tanul, de másképp ejtik (svábosan)

Van más német ajkú országban élő rokonom is, ők sem értik néha egymást.

Ez is egy külön sztori.

2024. jún. 1. 15:07
 17/20 anonim ***** válasza:
#13 lehet hogy nem, de előtte nem láttam még ilyet, és sváb település, azért gondoltam.
2024. jún. 1. 15:08
 18/20 anonim ***** válasza:
#17 lehet, mert ott több volt valóban a rendes ház, ahogy írják.
2024. jún. 1. 15:22
 19/20 anonim ***** válasza:
Svábok közt nőttem fel sváb faluban. Spórolósak, és olyan szintű felsőbbrendűségi komplexusuk van amit a nácik is megirigyelnek. Ezt úgy mondom hogy bennem is van sváb, de nem tartom magam kicsit sem annak. Az idős nénik aranyosak, a fiatalok, (akikben alig van bármi sváb) azthiszik mindent megtehetnek. (és nyilván fideszesek)
aug. 21. 17:08
 20/20 anonim ***** válasza:
Nincs már olyan nép, hogy magyar. Kihaltak. Minimum germán-szláv-türk-roma keverék mind. Erdélyben esetleg.
szept. 17. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!