Miért kötelező nevetni valakinek előadott viccén, más viccén meg nem?
Figyelt kérdés
Van három ismerősöm, akik szörnyen eröltetett vicceket adnak elő, ráadásul ugyanazokat ismétlődően, valahány találkozáskor újra és újra. Van egy másik srác, aki néha mond egy-egy viccet, de azok nem ismétlődnek, és nem erőltetettek, inkább spontán viccek. Egy társaságba járunk, és valahogy megfigyeltem, hogy a társaság a sokadszor hallott eröltetett poénokon rendszeresen fennhangon, jóízűen nevet, azonban a nem annyira eröltetett néha előjövő vicceken csak egy kis halk kacajt ejt meg. Mi lehet ennek az oka? Olyan, mintha megbeszélnék, hogy bizonyos emberek viccein nevetni kell, más emberek viccén meg nem. Gondolom nem beszélnek meg ilyeneket, azonban mégis úgy tűnik.2024. máj. 25. 22:10
1/6 anonim válasza:
Sokan nem is a viccen nevetnek hanem csak egy viselkedés mintát követnek bizonyos emberek jelenlétében. Nem csak a viccek hanem minden másban is. Pl teljesen máshogy viselkednek a főnök jelenlétében mint a magukkal egyenrangú melósok társaságában. Ha van egy erősebb személyiség egy brigádban akkor úgy érzik, hogy muszáj hangosan röhögniük a viccein.
2/6 anonim válasza:
Én speciel akkor nevetek, ha sztem vicces vmi. Lehet egy dolog vicces 100x is és lehet valami kevésbé vicces akkor is, ha először hallom.
3/6 anonim válasza:
Gondolom az ismerőseid magas polcon vannak és az alacsonyabb ranglétások meg kötelezően nevetnek a vicceiken, hogy bevágódjanak náluk.
4/6 anonim válasza:
Elég csirke társaságok az ilyenek, láttam már ilyet párszor
5/6 anonim válasza:
Gyakran személyes szimpátia, és megfelelési vágy miatt nevetnek az emberek mások viccein.
A seggnyalok harsányan nevetnek a fönök viccein. Szánalmas, de ez már az iskolában gyerekkorban is így működik egyeseknél.
6/6 anonim válasza:
2-es az nem biztos, mert ezek sokszor nem tudatos befolyásolások az agyadnak, hogy viccesebbnek érzékeled valakitől mint mástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!