Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem baromság az a...

Csak szerintem baromság az a közmondás, hogy: "jó tett helyébe, jót várj"?

Figyelt kérdés
Én átkölteném. Jó tett helyébe mindent várj, csak jót ne.

máj. 25. 04:15
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
#21 Lehetetlen? :D Ezt fejtsd ki nekem kérlek. Mi lehetetlen az általam felsoroltakban? (Kedvesség, normalitás, udvariasság) Bár kezdem érteni, hogy te miért tartod ezeket lehetetlennek: megint magadból indulsz ki, azért. Te képtelen vagy ezekre, oké. De illene megértened és elfogadnod, hogy a világ nem csak olyan emberekből áll, mint amilyen te vagy.
máj. 25. 11:28
 22/29 anonim ***** válasza:
5%

20# "Hát ha beletesszük egy mérleg egyik tálcájába azt a mennyiségű jót és önzetlenséget, rengeteg segítséget, amit én már adtam és elosztogattam, a másikba pedig azt a normalitást, amit egyébként enélkül is elvár az ember egy civilizált társadalomban"

Egy jó ember nem kérkedik, nem dicsekszik a jóságával, érdemeivel és nem hirdeti ezt fennhangon úton-útfélen. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te az a fajta ember vagy, aki jónak, kedvesnek mutatja magát, egészen addig, amíg valaki ezt valaki nem viszonozza neki, akkor pedig előkerül a nemszép éne és elkezd hisztizni, kifakadni.

máj. 25. 11:57
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

#23 Neked úgy tűnik, mert ilyennek akarsz látni, csak hogy igazad legyen. Mikor semmit nem tudsz rólam. Szerinted mekkora reputációt szerzek egy anonim oldalon azzal, ha elmondom, hogy önzetlenül (- amit te nem hiszel el, mert ha elhinnéd, be kellene látnod, hogy tévedtél) rengeteget segítettem már nagyon sok embernek/emberen?

A másik, hogy nem kérkedtem vele, hanem sajnos érvelnem kellett ezzel, miattad.

máj. 25. 12:10
 24/29 anonim ***** válasza:
88%

#23 "Egy jó ember nem kérkedik, nem dicsekszik a jóságával, érdemeivel és nem hirdeti ezt fennhangon úton-útfélen."

És egyébként ezzel sem értek egyet, mivel nagyon jól példát lehet mutatni a szerinted "kérkedéssel, dicsekedéssel", továbbá fel lehet hívni az emberek figyelmét a rászorulók problémáira. Nagyon felemelő tud ám lenni másokon segíteni - tudod te ezt? Tapasztaltad már? Vagy csak a valóban segítő embereket tudod köpködni? - plusz nagyon könnyen be lehet ebbe vonni barátokat, munkatársakat és megmutatni nekik, hogy nem szégyen odamenni rászoruló emberekhez és segíteni rajtuk, beszélgetni velük, törődni velük...

Te tudod milyen ez? Próbáltad már?

máj. 25. 12:18
 25/29 anonim ***** válasza:
64%

Rendben. Bocsánat, ha megbántottalak. Mások vagyunk. Én maximum csak azoktól várom el a kedvességet, akikkel jóba vagyok, családtag, haver, ismerős..

Idegentől elvárni a kedvességet luxus. Ezt akár fel is írhatnám a szobám falára.

máj. 25. 12:33
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
#25 "Idegentől elvárni a kedvességet luxus." - nem luxus. Civilizált társadalomban élünk, várjuk el egymástól a kulturált, civilizált viselkedést és kérjük ki magunknak, különben csak süllyedünk vissza a középkor mocsarába.
máj. 25. 12:41
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
#25 És köszönöm a bocsánat kérést, de nem bántottál meg. :) Aranyos vagy.
máj. 25. 12:48
 28/29 anonim ***** válasza:
26%
Ábszolúte butaság: én is így járok, hogy segítek, aztán szívok.
máj. 25. 15:45
 29/29 anonim ***** válasza:
64%
Ha a közmondás baromság, akkor a te verziód is ugyanakkora baromság
máj. 25. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!