Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak szerintem baromság az a...

Csak szerintem baromság az a közmondás, hogy: "jó tett helyébe, jót várj"?

Figyelt kérdés
Én átkölteném. Jó tett helyébe mindent várj, csak jót ne.

máj. 25. 04:15
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
94%
Nem azért teszünk jót, mert jót várunk vissza cserébe, hanem mert ez lenne a normális.
máj. 25. 08:01
 12/29 anonim ***** válasza:
57%

Nekem pont forditva tunik ha kedves segitokesz udvarias vagyok az provokativan hat másokra.

Zavarja hogy en tudok segiteni ezáltal magát kevesebbnek hiszi

Akivel udvarias vagyok elkezd beszólogatni mert zavarja hogy en tudok mosolyogni ő meg nem

Az emberek fruszrráltak mentális sérültek.

máj. 25. 09:22
 13/29 anonim ***** válasza:
33%
Jótett helyébe jót várni önzőség. A jót önmagáért kell tenni, nem holmi viszonzás miatt. Ez nem a piac..
máj. 25. 09:31
 14/29 anonim ***** válasza:
60%
#14 Nem önzőség. Ha te jót teszel és viszonzásként beléd törlik a lábukat az rendben van? Nincs rendben. Jót vársz érte cserébe: kedvességet, normalitást, udvariasságot minimum. Ha te a jóságodért cserébe ezeket nem várod el, akkor mártír vagy.
máj. 25. 10:09
 15/29 anonim ***** válasza:
28%
15# Nem várok el semmit.. Akkor te csak számításból teszed a jót, hogy kapj érte valamit, jutalmat, vállveregetést, szívességet, ilyesmi.. Ez ilyen manipulatív, számító viselkedes. Én a jót önmagáért teszem.
máj. 25. 10:13
 16/29 anonim ***** válasza:
33%
15# Amit leírsz, az nem jótett, hanem piaci alapú haszonelvűség, a kettő nagyon nem ugyanaz.
máj. 25. 10:32
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

#16 "jutalmat, vállveregetést, szívességet"

Hát pont nem ezeket soroltam fel, nem véletlenül. Ismétletm: "kedvességet, normalitást, udvariasságot"

Nem tudok másra gondolni, mint hogy magadból indulsz ki, azért hoztad saját példáidnak a jutalmat, vállveregetést, szívességet. Mert te gondolom ezeket várod el érte, én pedig az általam felsoroltakat. Akkor most ki az önző?

máj. 25. 10:59
 18/29 anonim ***** válasza:
16%
18# Te vagy az önző, mert nem önmagáért teszed a jót, hanem elvársz cserébe mást.
máj. 25. 11:06
 19/29 anonim ***** válasza:
92%
#18 Hát ha beletesszük egy mérleg egyik tálcájába azt a mennyiségű jót és önzetlenséget, rengeteg segítséget, amit én már adtam és elosztogattam, a másikba pedig azt a normalitást, amit egyébként enélkül is elvár az ember egy civilizált társadalomban (idézem megint magam, mielőtt a saját elvárásaidat kezded megint felsorolni: kedvesség, normalitás, udvariasság), akkor bőven az önzetlenség felé billen a mérlegem. Te ezt nem fogod megérteni és elfogadni, mert nem úgy működsz mint én és minden áron rám akarod kenni, hogy önző vagyok. Mikor olyan dolgokat várok el a segítségemért, amit segíség nélkül is elvár egyik ember a másiktól egy civilizált társadalomban. De neked ez idegen és nem érted, ugye?
máj. 25. 11:19
 20/29 anonim ***** válasza:
18%
20# Miért vársz el lehetetlen dolgokat emberektől? Nem értem..
máj. 25. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!