Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nyernél a lottón egy nagy...

1112 kérdése:

Ha nyernél a lottón egy nagy összeget, mit gondolsz, félre tudnád-e rakni, vagy "elherdálnád", "kifolyna a kezedből" a sok pénz? Képes lennél-e vajon megtartani, vagy nagyobb valószínűséggel "elszórnád"? Ha mondjuk célod lenne a spórolás.

Figyelt kérdés

Hogy aki úgy van vele, be tudná osztani, önismeret, ki mit gondol magáról, ténylegesen félre tudná rakni, meg tudná-e őrizni, vagy pl rögtön nagy dolgokat venne belőle- pl kocsi- vagy esetleg elherdálná kisebb dolgokra, pl óránként nassolás, indokolatlanul drága cipő/ indokolatlanul drága étterembe járás rendszeresen, és egyszercsak azt venné észre, "hogy hol a pénz?" Inkább kiírom nagy kérdésbe, de ide is írhat, aki gondol hozzá.

Kérdésemet egy másik kérdés-beli válasz inspirálta.

2024. máj. 23. 13:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy komolyabb nyereménnyel én és a szűkebb családom is meglenne egy életre, ez 100%. Nem herdálnánk el.
2024. máj. 23. 20:49
 12/20 anonim ***** válasza:
83%
Azonnal pénztermelő eszközökbe fektetném a nagy részét. Vagyis: államkincstárba néhány hónapos futamidejű kincstárjegyeket vennék rajta, a kamatból megélnék a többit ismét lekötném. Illetve ingatlanokat vennék felújítatnám és kiadnám így gyakorlatilag életem végéig meglenne a havi jövedelmem. Gyakorlatilag most is hasonlóan gondolkozom és cselekszem csak kicsiben. De az tény, hogy gyorsabban belevágnék nagyobb projektekbe mint most. A munkahelyi felmondással lehet várnék kb fél-1 évet hogy tudjam mentálisan kezelni és elfogadni, hogy gyakorlatilag miliárdos lettem :D .
2024. máj. 24. 12:42
 13/20 Szolovjov ***** válasza:
64%
Be tudnám osztani. Én a pár százezres fizetéseimből is megspóroltam már közel 10 milliót úgy hogy 20 éve sem dolgozok még.
2024. máj. 24. 20:18
 14/20 anonim ***** válasza:
65%
Akik aszt írták, hogy nem költenék el minden hülyeségre, azok hazudnak. Minden lottó milliárdos, 2-5 év alatt teljesen felélte a megnyert összeget, sőt sokan még rosszabb anyagihelyzetbe kerültek mint előtte.
2024. máj. 27. 14:09
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

12-es vagyok. Jó nagy hülyeséget mondtál 14-es. Sokszor olyan nyeri meg a lottó főnyereményt akik nem tudnak a pénzzel bánni, hiszen nem tanította meg nekik senki, hogyan kell bánni a pénzzel. Az általános és középiskolában tanítottak bármit a pénzügyekről a kamatos-kamaton kívül? Emlékeim alapján lóf*szt se.

Ez pont olyan mint az autóvezetés. Akit nem tanított meg senki vezetni és jogosítványa sincs mit művel egy autóval? Egyből tönkrevágja azt. Mindegy hogy ladába vagy audiba ül be. Pikk pakk összetöri vagy leégeti a kuplungot. Az már más kérdés, hogy akinek van jogosítványa és "tud vezetni" az is tönkre tud egy autót vágni egy baleset során, mert mondjuk szabálytalankodik/gyorsan megy stb.

Tehát röviden: a pénzzel is tudni kell bánni. Általában sokszor olyan a lottónyertes aki nem tud bánni a pénzzel, mert alacsony a pénzügyi inteligenciája és elveri azt emiatt sokszor rosszabb anyagi helyzetbe kerül a nyereményt követően mint lottónyeremény előtt.

2024. máj. 27. 15:53
 16/20 A kérdező kommentje:
15-ös,olvasd el mégegyszer, amit a 14-es írt. Ugyanazt írta , amit te.
2024. máj. 27. 16:15
 17/20 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező. Igen igazad van, nem fejeztem be.

"Akik aszt írták, hogy nem költenék el minden hülyeségre, azok hazudnak. Minden lottó milliárdos..."

Itt a minden szón van a hangsúly, meg akik azt írták, hogy nem költenék el hülyeségekre... Attól, hogy a lottónyertesek nagy hányada elszórja a pénzt és újra szegények lesznek, abból nem következik, hogy MINDEN lottónyertes ilyen lenne.

Kivétel mindig van :) .

Erre írtam flegmán azt, hogy "Jó nagy hülyeséget mondtál." Szóval elnézést a stílusomért :/ . A témára visszatérve a legtöbben elszórják hülyeségekre de van egy kis hányad aki célirányosan befekteti.

2024. máj. 27. 21:53
 18/20 renton9999 ***** válasza:
46%
sok hülye vállalkozna.. de oda nem csak pénz kell hanem ész is,ami a nyereménnyel együtt nem jön...na meg..az 0-24 órás munka..idióták.
2024. jún. 2. 09:09
 19/20 anonim ***** válasza:
73%
Ha van elég tanulópénz, és a hülye tisztában van vele, hogy hülye, akkor idő kérdése. Gondolom neked is voltak érdekesen retardált főnökeid, tulajdonosok is. Oda lyukadunk ki, hogy habitus meg egyfajta következetesség kérdése.
2024. jún. 2. 09:23
 20/20 renton9999 ***** válasza:
tény.. van olyan ismim hogy volt neki 1 mrd otthon,elég gyagyás az ember de mégis van érzéke a bizniszhez.
2024. jún. 8. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!