Tényleg ilyen sokan hónapról-hónapra élnek?
Egy felmérésben olvastam, hogy csak a lakosság 40%-ának van 1 hónapra elég tartaléka és 18%-a húzná ki fél évig minden bevétel nélkül.
Azon gondolkodtam, hogy ez vajon tényleg így van? Mert oké, hogy van az a nagyon alsó réteg, de azért az átlag magyar család, 2 kereső fő, 1-2 gyerek, nem tudom elképzelni, hogy úgy élnek, hogy nincs 6-7-800 ezrük se félrerakva, söt 3-400 ezer sem.
Sok kisgyerekes, családos ismerôsőm is van, ahol van 2 autó, nyaralnak évi egyszer, eljárnak ide-oda, valahogy nem tudom elhinni, hogy semmi félrerakott pénzük nincs.
Most belegondolva, mi pl. ha nagy gáz lenne, meghúzva magunkat 1,5 évig kijönnénk a megtakarításunkból, ez olyan pénz, amihez nem is nyúlunk sosem.
Pesig én szegény családból jövök, semmit nen kaptunk a férjemmel, szóval nem azért, rakunk félre, mert tele vagyunk, sőt, átlagosan keresünk 2 kicsi gyerek mellett, de minden hónapban félrerakunk X összeget, az az első, és csak a többit éljük fel, ami nem fér bele, nem fér bele.
Sajnos így van.
Hónap elején megkapom a fizum, annak 90%-át haza adom, azzal kibírjuk anya öregségi nyugdíjáig, amivel újra az én fizumra kell várni.
Sajnos egy körforgás az egész.
Oké, enni van mit, de drágább dolgokat nem engedhetik meg magamnak.
A tavaszi megtakarításom, kemény 5000ft lett.
Nem azt írtam, hogy nincsenek ilyenek, nyilván vannak, akik így élnek, mint írtam, szegény családból jövök, anyám egyedül nevelt minket, ö ki sem jött volna a pénzből, ha a nagyszüleim nem segítik, szóval persze, van ilyen réteg, tudom.
Én az arányokat nem tudom elhinni, hogy az emberek 60%-ának 3 hónapra elegemdő pénze sincs, hanem mikor megjön a fizu, mindenki elveri az egészet, miköznen 500 ezre nincs gond esetére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!