Az emberek közönyösek lettek?
Mi az, hogy LETTEK?
Régen is csak azért segítettek egy leégett csűrt újjáépíteni, hogy legyen mit a másik orra alá dörgölni, ha esetleg az ővék égne le.
Ahogy fentebb is írták, manapság az jellemző, hogy én, én, én, én, én. Egyáltalán nem figyelünk oda egymásra, annyira, amennyire kellene. (Menj be egy túristákkal látogatott helyre, és nézd meg hányan akarnak nekedjönni, ha nem térsz ki, még ők vannak felháborodva.)
Illetve van a másik réteg, akiknek megvan a maga gondja, és nem tud még a másikéval is foglalkozni (személy szerint én ez vagyok).
De azért ne általánosítsuk túl az egészet, azért nem minden ilyen fekete-fehér, vannak még segítőkész emberek a világban, mégha egyre kevesebb is.
Sajnos igen, és én már azt kezdem tapasztalni, hogy a saját családomban is ,mindig csak nekem kell hallgatni másokat ,én és a problémám viszont senkit nem érdekel!
Hááát ez van!
Sajnos egyre több embernek "túlfejlett az egója", - talán a - sokszor feleslegesen - túlpörgetett világ és az érdekvezéreltség ötvözete teszi ezt velük. Annyira magukkal vagy mások savazásával vannak elfoglalva az emberek - általában, - hogy már észre sem veszik a saját helyüket a táplálkozási láncban.
Például én szégyelltem magam a "kollégáim" helyett a napokban is, amikor kiderült, hogy egyedül én érzékeltem, vettem észre a főnököm apukájának elhalálozását. Nem állt fel egy dobogóra - a mellkasát döngölve, - hogy ezt tudassa velünk, de hogy egy teljesen sötét árnyalatú öltözék nem tűnik fel egy egész embercsoportnak, az szerintem nincs rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!