Havi 250 ezer forint kiadás havonta soknak számít?
Ebből 100 ezer a benzin, (hétvégente hazamegyek a 170 km-re lakó szüleimhez, mert vendégmunkás vagyok, plusz napi 40 km munkábajárás is van) a maradékot jóformán csak az étkezésre, mindennapi, háztartási kiadásokra költöm, plusz hazaadok havi 20 ezret. Új ruhát kb félévente egyszer veszek. Heti egyszer/kétszer büfében eszünk a munkatársaimmal. Meg heti egyszer egy-két sör a haverokkal a sörözőben.
Lakbért szerencsére nem kell fizetnem. Egyszerűen borzasztó soknak tartom ezt a kiadást, pedig annyira puritán módon próbálok élni, semmi luxus nincs. Szerintetek ez soknak számít? Heti 32 ezer ft az étkezésre+mindennapi kiadásokra
A benzin része sok számomra. Nekem is kb. ennyi a havi kiadásom, de ez fedezi a lakbért, mert egy bérelt szobában élek, a kajámat, az országbérletet, az egyéb költségeket (tisztasági szerek, veszek valamit, ha otthon kifogyott, ilyesmik), és még szórakozni is tudok belőle.
Nyilván, ha olyan helyen laksz, ahol autó nélkül nem tudsz eljutni A-ból B-be, illetve szüleidhez nincs értelmes tömegközlekedés, akkor ez van.
Egyébként szerintem maga a költés nem sok. Elképesztően drága minden. Ma 800 forintot fizettem öt darab almáért. Pár napja voltam Aldiban, ami még nem is a drágább boltok egyike, és egy kosár élelmiszerért 17000-t fizettem, ami kb. másfél hétre lesz elég. Úgy, hogy én mindent otthon készítek el, aki pékárut reggelizik, vesz útközben egy szelet pizzát, egy kis fornettit, egy kis enegriaitalt, az ennél sokkal többet költhet.
A benzint csak egy nagyonlaza 2200km-mel szàmolva is 15literes àtlagfogyasztàs jön ki...?
A sima költés igen kevés, napi 4,5k nem sok ilyen kajaàrak mellett. Azért az a néha befigyel egy sör sem néha van, szerintem.
A szüleimet én is segítem, ennek pl a hàromszorosàval...
A benzin nagyon sok!
Az oszkar telekocsi weboldalt ismered? Mindenképp hirdetned kellene ott, mert lehet visszajönne a benzin ára, vagy egy része legalább.
Vagy figyelj vegyél országbérletet és jarj vonattal egesz evben!
Magadra szinte alig költessz valamit!
Nekem csak a lakbérem egy kis garzonért rezsivel 150-160 ezer, telefonszámla 11 ezer, bérlet 9500... És ebben sincs semmi luxus, csak alap dolgok.
Szóval hozzám képest te még jól állsz, mert nem kell lakbérre költened.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!