Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van átlagban ennyi...

Miért van átlagban ennyi ingerült és negatív komment a Facebookon a hírek és a cikkek alatt? Akármiről is szólnak, mindenütt meg tud jelenni valaki, aki fikáz vagy hőzöng.😟

Figyelt kérdés

Itt elsősorban a magyar kommentszekciókra gondolok.

Oké, ha a post valaki megosztó politikusról szól vagy valami sokak számára nem kedvező törvényváltozásról, ott meg tudom érteni az ilyen reakciókat. Akkor is, ha valami szörnyű bűncselekményről írnak benne.

De az átlagos vagy pozitív hírek postjainál is rendre megjelennek ilyesmi kommentek.

Például arról írnak, hogy megrendeznek valami fesztivált x és y dátum között. És valaki bekommentel olyasmit, hogy "Nagy segítség ez a családoknak!" vagy hogy "Baromi jó! A hely szomszédságában lakom, nem fogok tudni aludni a hangzavartól."

Vagy kijön egy hír arról, hogy egy sztár a születésnapját ünnepli, és erre jön egy olyan komment, hogy "Gőzöm nincs, ki a francom ez!". Vagy hogy xy híresség Magyarországon tartózkodik, és erre egy olyasmi, hogy "Azzal a lendülettel húzhat is innen a p**sába. K**vára nem tud érdekelni."

Ami még a kedvencem, amikor egy cikkben körkérdést tesznek fel, hogy "Ön hova megy nyaralni az idén?". És erre valaki ordenáré stílusban, trágár szavakkal elküldi melegebb éghajlatra az adott oldalt, amiért ilyet merészelnek kérdezni. Mert hogy ő a minimálbér alatt keres, adósságai vannak, el kell tartania a famíliát, örül, ha éhen nem halnak hó végéig, hogy a görcsbe lenne pénze még nyaralni menni is.

És még sorolhatnám. Miért ennyi a negatívkodó magyar a kommentszekciókban?😟

máj. 15. 09:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
68%

Itt élik ki a mindennapok frusztrációját, és élvezik, hogy kb. büntetlenül, következmények nélkül lehet gyalázkodni, fröcsögni, fenyegetőzni, még kitiltás se nagyon van, nemhogy drasztikusabb következmény. (Volt, hogy olyat jelentettem, az egyik fél megfenyegette Face-en a másikat, nem egyezett valamiben a véleményük, hogy kideríti a lakcímét, elmegy hozzá, és rágyújtja a házát. A tartalom és a stílus is nagyon ocsmány, felháborító volt, a Face szerint viszont nem szabályba ütköző…)

8-as: Teljesen egyetértek, nekem is feltűnt már. De a kérdező általi példákkal is nagyon sokszor találkozom. Az egyik kedvencem: Örül vki a 25 foknak, napsütésnek, „Végre itt a jó idő!”, ilyesmit kommentel, majd elküldi vki a k anyjába, de szó szerint, és ecseteli, hogy hányan lesznek rosszul ebben az irdatlan kánikulában, és ki fognak száradni a növények.

máj. 17. 12:02
 12/33 anonim ***** válasza:
50%
Facebookg. messenger, insta az valahol 2018 környékén meghalt, a tiktok az meg a legalja korai myvip szint, aki használja ezeket, azok se különbek az ott trágárkodóknál. Normális embernek 2024-ben elég egy email és esetleg egy ismeretlenebb réteg social media, max. 8-10.000 felhasználóval.
máj. 18. 14:57
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
A mocsok, ami ebben az országban megy már túl régóta, zsémbessé tesz sok embert. A nélkülözés meg iriggyé. Vélelmezem, hogy ez túlmutat az emberben eredendően jelen lévő ilyen rossz tulajdonságokon. Gondolom, Svájcban vagy Norvégiában nem ilyenek az emberek nagy általánosságban.
máj. 21. 09:25
 14/33 A kérdező kommentje:
Meg kell jegyeznem, hogy az is irritál, amikor valami filmes körkérdéshez valaki egy oda nem illő, politikai vonatkozású kommentet firkál poén gyanánt. Például most a port.hu feltett egy olyan kérdést, hogy "Melyik a kedvenc agyzsibbasztó vígjátékod?", erre jöttek olyan kommentek is, hogy "Kormányinfó" meg "Amikor a mindenkivel harcoló és konfrontálódó kormány a békéről ugat." Vagy a "Mi a kedvenc mesefilmed?"-re is jöttek olyanok, hogy "XY politikus legutóbbi beszéde.", meg emlékszem volt olyasmi kérdés, hogy "Mi a kedvenc elvont, szürreális filmed?" és erre olyanok, mint hogy "A legutóbbi parlamenti közvetítés." Ezek az emberek nem veszik észre, hogy evvel csak a saját mazochizmusukat hangoztatják, bizonyítván, hogy nem tudnak teljesen kikapcsolódni, elszakadni a politikától a szabadidejükben.
jún. 2. 11:33
 15/33 anonim ***** válasza:
76%

"nem tudnak teljesen kikapcsolódni, elszakadni a politikától a szabadidejükben"

Mondjuk sokat segítene az is, ha a politika nem tolná magát a képünkbe minden második YouTube vagy Facebook hirdetés formájában.

jún. 2. 11:36
 16/33 A kérdező kommentje:
15: Szerintem ezt meg lehet oldani különféle beállításokkal. A youtube-ra én már évek óta elő vagyok fizetve, így nincsenek reklámok. Ennyit megér.
jún. 2. 11:41
 17/33 anonim ***** válasza:
39%

Fizessek azért, hogy ne lássam a hirdetéseket, amiket az én adómból fizetnek.

És kérdezed, miért vagyon "ingerült" meg "negatív".

jún. 2. 11:50
 18/33 A kérdező kommentje:
17: Megértem, hogy az vagy. De az ebből fakadó feszültséget nem úgy kellene levezetni, hogy ingerült OFF kommenteket írkálsz szabadidő jellegű postok alá.
jún. 2. 12:01
 19/33 anonim ***** válasza:
74%

#17:

Már igen régóta Feltalálták az Ublock origin nevű reklámblokkoló böngészőappot, ajánlom szíves figyelmedbe, mert eddig ezekszerint igencsak elkerülte.

jún. 2. 21:16
 20/33 anonim ***** válasza:
8 Hát igen, így készülnek a gyerekek. Vagyis nekik esélyesebb hogy több lesz, ez a tahó viselkedés pont válogatás nélküli nőzésre késztet védekezés nélkül.
júl. 29. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!