Ki milyen pszichológiai/önfejlesztő könyveket tudna ajánlani?
Van egy rossz tulajdonságom, nem olvasok.
Nyilván, nem kötelező, de szerintem olvasni nem egy rossz dolog.
Szeretném magam fejleszteni, ezért elsősorban csak ezzel kapcsolatos könyvek érdekelnének. (Önismeret, emberismeret, pszichológia)
De, a pszichológiai könyvek sem hagynak hidegen. A lényeg, hogy valami olyasmi legyen, amiből tanulok, amiből profitálok, amitől jobb ember lehetek.
Tudom, ezek a könyvek sok emberben erőltetett hatást keltenek és joggal gondolják azt, hogy "Nekem ne mondja meg senki mit csináljak.", de valamiért úgy érzem, hogy ezek a könyvek taníthatnak is valamit.
Nem feltétlen csak ebben a 2 irányban nézelődöm, bármilyen olyan könyv/stílus jöhet, amiből tanulhatok pszichológia téren.
Nagyon tetszett Ryan Holiday-Az Ego az ellenség. Sokkal több sztoikus gondolkodás kell a mindennapjainkba szerintem.
Chris Voss - Tárgyalj úgy, mintha az életed múlna rajta! könyve az egyik legjobb pszichológiai könyv, amit olvastam.
Dale Carnegie - Hogyan szerezzünk barátokat és bánjunk az emberekkel
Alapmű. Józan paraszti ész, leírva, összeszedve.
Robert Greene – A hatalom 48 törvénye
Szerzők, akiktől olvastam ilyen könyveket:
Csernus Imre
Almási Kitti
Bagdi Bella
Dr. David J. Lieberman
Brian Tracy
Louise L. Hay
Rhonda Byrne
Pont az lenne a lényeg, hogy ne digitális formában legyen.. Elszeretnék szakadni a közösségi oldalaktól, a könyv erre tökéletes megoldás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!