Milyen könyveket ajánlotok, ha önfejlesztésről szeretnék tanulni, olvasni?
Híresebb, nevesebb könyvek érdekelnek, amiket a személyi fejlődésről (szellemi és nem fizikai, tehát nem egy body-builder naplója érdekelne) lehet olvasni.
Angol nyelvű könyvcím is jöhet, vagy bármilyen online PDF, ha van, de a nyomtatott könyv lenne a legjobb.
Minden téren szeretnék fejlődni, érzelmileg, intellektuálisan, érettségben, hozzáállásban, mindenhogy. Mindenről szeretnék olvasni, ami ebbe a témakörbe tartozik.
Ilyen ezotérikus dolgok (jóslás, paranormális jelenségek, túlvilági élet) nem érdekelnek.
Pszichológiai témában is jó.
Válaszaitokat köszönöm!:)
Ezek engem is érdekelnének. Igazából csak ilyen könyveket olvasok, lassan kezdek is kifogyni az ötletekből.
Én Szabó Peti könyveivel kezdtem (elég egyszerű, de nagyszerű könyvek, főleg ha kezdő vagy ilyen téren)
Aztán Almasi Kittivel folytattam.. De az örök kedvencem Dr Csernus.. nagyon jók a könyvei, sokat hozzátett a személyiségemhez. Olvastam Popper Pétert is. Ő annyira nem fogott meg, mert belekeveri nagyon a vallást a dolgokba.
Most jelenleg Pál Ferit olvasok (Szorongástól az önbecsülésig) eddig egész jónak tűnik.
Amy Cuddy: Jelenlét
Robert B. Cialdini: Hatás
Gary Vaynerchuck: Hasíts
Malcolm Gladwell: Kivételesek
Susan Forward: Mérgező szülők
Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv
Ryan Holiday: Az akadály maga az út
David Allen: GTD - Getting Things Done
Ryan Holiday: Sztoikus nyugalmat a mindennapokra!
Marshall B. Rosenberg: Erőszakmentes kommunikáció
Marshall Goldsmith: Ami eddig működött, az nem visz tovább
Brian Tracynek sok féle önfejlesztő könyve van, jelentős részben inspirálója Szabó Péter munkásságának is. Mivel közös üzleti projektjeik is vannak, azt hiszem, ezt Szabó Péter maga sem cáfolná.
Szabó Péter és az égész műfaja kapcsán ez egy nagyon jó írás, érdemes elolvasni:
Az öröm könyve
A leszarom rafinált művészete
Jordan Peterson könyvei
Carl rogers valakivé válni(sajnos már csak ncoreon van fent)
Pál Feri -szorongástól az önbecsülésig
Viktor Frankl az élet értelméről
Almási Kitt ki vagy te?
Bátran élni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!