Szerintetek milyen jellemfejlődési abnormalitások léphetnek fel egy olyan embernél, aki nem olvasott el egyetlen egy szépirodalmi művet sem? Beleértve ebbe az iskolában feladott kötelező olvasmányokat!
Semmilyenek. Ezektől a ránk erőszakolt kötelezőktől senk sem lesz több, sem okosabb.
Én pl nem olvastam őket ( a Rómeó és Júliát leszámítva) , egyszerűen mert nem érdekeltek/ elkezdtem de bealudtam , vagy semmire sem emlékeztem, annyira untattak.
Ettől függetlenül semmi bajom nincs, csak nem tartoznak a számomra élvezhető , izgalmas könyvek közé. Ettől még normális vagyok, sőt, bár nagyon afelé hajtottak a kötelezők, nem tudták megutáltatni velem az olvasást, mint örömforrást és hobbit, szimplán meg kellett találnom az engem érdeklő témákat, és ezek mentén könyveket választani. Havi szinten egyébként 3-8 könyvet is elolvasok 13 éves korom óta ( 38 vagyok jelenleg), oldalszámtól függően, csak épp nem azt ami rám van erőltetve, mert xy kitalálta hogy ezt meg azt KELL olvasni x évesen.
Beszéd- és íráskészsége lényegesen gyengébb lesz, az értő olvasás, hallgatás is nehezebb lesz neki. Összességében gyengébb szociális készségei
Viszont nem hinném, hogy attól kevésbé lenne mélymagyar, mert nem olvasta a a Kincskereső kisködmönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!