Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jelenthet valamilyenfajta...

Jelenthet valamilyenfajta személyiségzavart az ,ha egyes szeretetnyelveken nem igazán tudok kommunikálni?

Figyelt kérdés

Az ajándékozás az egyik ilyen. Szinte teljesen énidegennek érzem és nem is tudok és nem is szeretek ezen a szeretetnyelven kommunikálni. Teljesen racionálisan közelítek ehhez a szeretetnyelvhez és a fogyasztói társadalom kóros kivetüléseként tudok csak rátekinteni.

Ha én kaptam ajándékot, annak sem tudtam igazán örülni szinte sohasem, mert elég ritkán (~0 alkalom) kaptam olyan valamit, amire úgy igazán vágytam volna.

A másik szeretetnyelv, amin nehezen (talán kicsivel jobban, mint a fentebb leírttal) tudok kommunikálni, az a szívességek. Adása és kapása is. Az extrém és túlzott mértékű bizalmatlanságom a többi ember irányába állhat a hátterében.

Elég pocsék volt a családi hátterem. Apám nárcisztikus, amit az ő nyomorúságos gyerekkora idézhetett elő nála. Anyám is hasonlóan "defektes". Lánytesóm is ilyesmi.

Meg lehet tanulni valahogyan elfogadni és jól használni a fentebb leírt szeretetnyelveket és ha igen, akkor hogyan lenne érdemes hozzákezdeni a tanuláshoz? Lenne még értelme, vagy inkább már hagyjam a fenébe így 50 felett?

2024. ápr. 18. 12:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Google a barátod, keress rá nyugodtan!
2024. máj. 24. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!