Mit csináljak már? Úgy érzem nem bírom ki így
Nem irhatom le hogy hány éves vagyok. Arról van szó hogy az a keresztnevem hogy Töhötöm és állandóan ezzel csúfolnak az iskolában. Egész nap ezt hallgatom hogy direkt így hívnak hogy töhi, meg ha valamit csinálok akkor azt mondják hogy "ezt nem töhötöd"...
Már mondtam szüleimnek hogy utálom ezt az egészet de csak annyit mondanak hogy szép ősi magyar nevem van és később szeretni fogom. De mit csináljak ha most nem szeretem? Lehet valahogy nevet változtatni szülői beleegyezés nélkül 18alatt?
Tanuld meg kezelni. Nevess te is rajta, csinálj belőle poént.
Csak addig piszkálnak vele amég neked rosszul esik, amint nem hat meg abbahagyják általában.
Én úgy gondolom, hogy tényleg szép neved van. Kiskorúként nem fogod tudni megváltoztatni, ha jól vagyok értesülve.
Van egy nagyon fontos dolog, mégpedig, hogy csak azt lehet csúfolni, aki ugrik rá, és foglalkozik vele. Szard le magasról azokat, akik csúfolódnak. Bár úgy gondolom, hogy elég gáz, ha valakit a nevéért csúfolnak, azzal teheted a legtöbbet, hogyha hagyod őket, és magasról teszel rájuk. Abba fogják hagyni.
Csak, hogy egy történetet is mondjak: edzőtáborban voltam a tavasszal suli helyett, és az egyik osztálytársam rám írt, hogy nem voltam urulógusnál-e. Kiderült, hogy valaki elterjesztette az osztályban, hogy én dolgokat dugok fel a saját hátsómba minden valóságalap nélkül. Visszamentem, és bár szar volt, le se szartam, amikor ezzel jöttek. Kb egy-két hétig volt vicces, meg szórakoztató, de mikor látták, hogy ez engem nem hat meg, elég gyorsan abbahagyták.
Azért csinálják, mert láthatóan fel tudnak vele idegesíteni és ezt ki is mutatod. Meg kell tanulnod elengedni és nem reagálni ezekre. Elveszti az élét a vicc, ha nincs aki nevessen rajta, ugyanúgy működik a kötekedéssel vagy trollkodással is. Van a mondás: ne etesd a trollt, mert ha figyelmet adsz neki, azzal érte el a célját és tud idegesíteni. A "töhi" lehetne egy valid becézése a nevednek, próbáld úgy felfogni hogy ez nem gúny.
Másrészt ha tényleg csak a gúnyolódás és idegesítés a céljuk vele, akkor ott az osztályfőnök és osztályfőnöki óra ahol az ilyen konfliktusokat rendezni lehetne. Azzal nem fog megoldódni semmi ha csak magadban forrongsz, vagy rád nem hallgatnak a többiek, ilyenkor segítséget kell kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!