Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez a "lefagyás" mitől lehet...

Ez a "lefagyás" mitől lehet náluk?

Figyelt kérdés

Amikor a szüleimnek arról beszélek, hogy mi lesz azután, mikor ők már meghaltak, akkor lefagynak és egy kukkot sem tudnak szólni.

Szoktam nekik mondani, hogy ti már ne vegyetek tartóstejet! Na ez csak vicc volt.

De olyat szoktam mondani nekik, hogy olyan használt gépeket ne hozzanak már többet a házhoz, amit úgysem fognak használni soha a büdös életben és ha meghalnak, csak nekünk lesz egy felesleges nyűg belőle a nyakunkon.

Pl: hibás gallyaprító, aggregátor, csempevágó, meg ilyenek.

Olyanok, mint akiket teljesen hidegen hagy a jövő. Mondjuk sok ilyen emberrel találkoztam már. Főleg anyámnak nincsenek jövőbelátó víziói, apám egy fokkal másabb, de ő is le tud fagyni, ha olyan kérdést kap a távoli jövőt illetően.

2024. ápr. 14. 12:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem lefagynak, csak elgondolkoznak, hogy jobb lett volna lehúzni a gyereket a WC-n még idejében.
2024. ápr. 14. 15:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Valahol megértem a kérdezőt. Az én apám is minden régi elromlott szar gépeket hazahord, hogy majd egyszer jó lesz valamire, tele van a garázsa velük,konkrétan nem tudsz megmozdulni. Ehhez jönnek még az ezeréves véletlen se antik bútorok, egyéb kacatok, amikre azt mondja, hogy nagy érték, egyszer sokat fog érni. Többe fog nekem is kerülni ezeket a vackokat eltüntetni, mint az egész leendő örökségem. Én már feladtam a lelkérebeszélést, csináljon amit akar, eldöntöttem, hogy lemondok az örökségről. Kinek kell ez a nyűg.
2024. ápr. 15. 07:23
 13/17 A kérdező kommentje:

Látom, hogy sokakat azért az nem zavar, hogy egyesek úgy élnek itt körülöttünk, mintha nem lenne holnap.

Egyébként nem tervezem lepasszolni a szüleimet valami elfekvő idősek otthonába, mint ahogyan azt teszik ebben az országban-világban jó páran. Mondjuk lehet, hogy nem is lesz egy egyszerű feladat olyanokat gondoznom, akik totál másként gondolkodnak a világról, mint én, de majd ezt is meglátjuk, ha már odaértünk. (Mondjuk krumplilevest előbb adnak pénzért, mint pl hibás gallyaprítóért, szerintem.)

2024. ápr. 15. 08:53
 14/17 anonim ***** válasza:

Én viszont pont tervezem, hiszen szeretem magam és őket is. De nem vagyok ápolónő és van életem. Pontosan mintha nem lenne holnap.

Nem leszel attól jobb ember, hogy megmutatod a világnak, hogy te ápolod őket erődön felül.

Ahogy rosszabb sem leszel, ha normális segítséget kapnak anélkül, hogy bárki feláldozná magát.

2024. ápr. 15. 09:11
 15/17 A kérdező kommentje:
#14 Értem az érveidet, de én ezt csak közös megegyezéssel az idős szülő és gyereke között tudom elképzelni. Az, hogy én ráeröltetem az akaratomat, hogy most neked tetszik, nem tetszik ide menned kell, ahol pl belekötöznek egy kerekesszékbe, meg ilyenek, én ezt nem tartanám korrekt elintézési módnak. Sajnos van példa ilyenre a családunkban. Hónapok óta várják a gyerekek, hogy mikor fejezi már be az idős az "elfekvőben". Teljesen érdemtelenül kapja ezt a bánásmódot a szülő az említett esetben.
2024. ápr. 15. 09:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Értem, amit írsz, én sem elfekvőre gondolok, ahol szinte biztos a halál, hanem a szakszerű segítségre.

Mert az, hogy feladjam az életem, a munkámat az egész napos ápolás miatt, az nálam nem járható. Ha ezt elvárja a szülő, ott komoly érzelmi intelligencia éli hiányosságok vannak.

Ha van egy normál otthon, ahol mondjuk havi 250 ezerért beveszik, azt választjuk. Nyugdíja ugyan nincs annyi, de a testvéremmel kiegészítjük. Annyival, amennyi nem okoz nekünk nehézséget.

De ha csakis abban a házban akar maradni, ahol addig élt, a bentlakásos ápoló pedig 500-600 ezret elkér havonta, hát az nem opció, hiszen az már a mi megélhetésünket is veszélyeztetné. 150-150 ezret nem tudunk adni.

Nagyon szomorú, hogy a legtöbb öreg nem tervezi sosem a jövőjét, hanem elvárja a gyerekeitől.

Téves elgondolás, hogy de ha megszült, akkor kötelességem. Nem, nem az. Ő választhatta, hogy megszül, én nem választhattam. Az ilyen szülő nem szeret.

2024. ápr. 15. 09:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Sőt, 250-250 ezret, mert kb. 100 ezer a nyugdíja, annyira nem törődött magával sajnos.
2024. ápr. 15. 09:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!