Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Öten vagyunk testvérek....

Öten vagyunk testvérek. Édesanyámat egyedül az én költségeimen temettük el. Hagyatéki lezárult,azzal, hogy édesanyám vagyontalan volt. Kérhetem e testvéreimtől az egységes temetés költségeit?

Figyelt kérdés
ápr. 10. 16:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem ajándékozás.

Gondolj bele, van 5 gyereked és eltöröd a lábad, ezért nem tudsz lemenni a boltba. Adsz a legnagyobbnak 25.000 Ft-ot azért, hogy elmenjen a boltba és elintézze a heti bevásárlást. Te nem ajándékoztad a pénzt neki, a pénz ugyamúgy a tied, csak a gyereked kezében van. Ha a gyereked azt mondja, oké, de inkább megkéri, hogy kiszállítsák, mert túl nehéz lenne kicipelnie, viszont a szállítási költséggel többe kerül a bevásárlás, ő ezt a saját zsebéből kifizeti, mert nem tudsz többet adni, csak 25.000 Ft-od volt, szólhat a másik 4 testvérének, hogy szálljanak bele ebbe a pénzbe, megsértődni nincs okuk, mert az a 25.000 Ft a tied volt továbbra is, csak megbíztad a gyerekedet, hogy intézzen el valamit, amit nem tudtál te.

Az más lenne, ha te adsz a gyerekednek 25.000 Ft-ot, mert kinézett egy jó rucit, a többieknek meg nem adsz semmit, mert nem maradt pénzed.

ápr. 17. 21:47
 12/14 anonim ***** válasza:

Továbbá, olvasva a kommentedet, nem hiszem, hogy a pénzzel van a bajuk, a pénz csak valami amire ráfogják.

Azért ha én elmegyek anyámhoz és nincs otthon és a szomszéd Maritól tudom meg, hogy a testvérem elvitte őt egy otthonba, lehet én is eltátanám a számat, nem érteném, hogy tulajdonképpen erről miért nem szólt nekem a testvérem. Lehet én is nehezen viselném, hogy mivel a tesóm rendelkezett a pénzzel, feljogosítva érezte magát, hogy ne szóljon.

Szerintem örültek volna neki, ha leülsz velük és elmondod, hogy mit tervezel és érzik, hogy van beleszólásuk, ezért hárítják a pénzre az egészet, hogy mivel nálad volt a pénz, feljogosítva érezted magad, hogy kihagyd a 4 testvéred egy ilyen kaliberű döntésből.

Én először is ezt tisztáznám velük, elmondanám a helyedben, hogy mi volt a pontos indok, hogy kihagytam őket a döntésből és nem szóltam nekik.

Lehet hogy elvitték az otthonaikba, de ahogy írod, nem volt egy házban sem huzamosabb ideig, egy 24/7 felügyeletet igénylő halálos betegnek pedig nem tesz jót, ha folyamatosan váltogatja a lakhelyét, főleg olyan helyekre megy, ahol nem kap olyan szaksegítséget azonnal, amit egy felszerelt otthon biztosít. Ez is egy indok, hogy ezért nem szóltál, mert ettől tartottál, hogy majd kiszedegetik csupa jóakaratból és pont amikor SOS segítség kéne, nem kapja meg, mert nincs helyileg az otthonban, te is pont ezért adtad be.

Na ha ezt nekem mint a teoretikus testvérednek előadod, már jobban megértem és nem gondolom, hogy persze, te feljogosítva érezted magad, hogy kihagyj, mert nálad volt a pénz.

ápr. 17. 22:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Amúgy a 9-es válaszolóval egyet kell, hogy értsek, hogy a hagyatékin nem értem mi volt, mert például nálunk rá is kérdeztek külön.

Amikor nálatok kérdezték, nem mondtad, hogy te fizetted és szeretnéd, hogy a tesóid beszálljanak?

Ha mondtad, mi volt a következménye?

Azért nem tartom reálisnak, hogy

Te: Én álltam a temetést és szeretném, ha beszállnának a testvéreim.

4 tesó: De nem fogunk.

Közjegyző: Ok, majd leboxoljátok.

Egyáltalán a hagyatéki tárgyalást ki fizette ki?

ápr. 17. 22:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy mekkora vagyona volt! Másfél szobás panel vagy nagy családi ház! Nem mindegy, hogy az eltartási szerződés megkötése után mennyi ideig lakott még otthon!

Mennyi volt a nyugdíja, a szociális otthont a nyugdíjából vonják, vagy neked is be kell szállnod? Ki, milyen rendszerességgel látogatták meg őt az otthonban? Nagyon sok kérdésre tudni kell a választ, ahhoz, hogy az ember véleményt mondhasson!

máj. 6. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!