Mennyi időtartam kb naponta a telefonon eltöltött idő, számotokra? És mik adják ki a nagy részét?
1 óránál többet nyomkodjátok a telót?
Nem féltek a függőségtől?
Napi 2 órát simán használom. Instagramot, Facebookot, Tik Tokot nézem a legtöbbet. Ezek közül a Tik Tokon lógok a legtöbb időt.
Duolingot is sokat használom.
Nem félek a függőségtől! Kibírom okostelefon nélkül!
Tegnapelőtt elmentünk túrázni 25 kilométert, ami 8 órás kirándulás volt. Ez idő alatt mindössze egyszer vettem elő a telefonomat ebédidőben.
Most nem dolgozom, ilyenkor rengeteget, 4 óránál bőven többet. (Mást is csinálok nyilván, de nagyon sokszor ránézek, összeadódik, pláne ébredés után és alvás előtt simán megvan az egybefüggő 1-2 óra is.)
Olyan értelemben nem vagyok függő, hogy amikor konkrétan dolgom van, nem jut eszembe, hogy jajj mobilozni akarok. :D Akkor max Messengerre reagálok, de nem jövök fel ide, nem pörgetem a TT-t, FB-t és eszembe sem jut. De ha nincs semm dolgom akkor elütöm az időt ezekkel is.
Minden hétfőn kapok a telefonomtól egy összesítőt, amit vicc nélkül mindig átbogarászok, ami szerint az átlagos napi képernyőidőm általában 4-5 óra közt mozog. Legalábbis az utóbbi hónapokban (2-3) ekkora értékek jöttek ki.
Abban a 4-5 órában van minden; kapcsolattartás, hírek olvasása reggel és holtidőben, néha ott nézek rá az emailekre, olvasás, közösségi média pörgetése, Duolingo, néha telefonos játék. Meg vannak napok, amikor munkában/egyetemen is ez a telefont kell használnom.
Nálam olyan értelemben van függőség, hogy nem szeretem, ha nincs nálam, de ha nálam van, kibírom, hogy ne használjam.
Képes vagyok órákat játszani rajta.
Sokszor csináljuk párommal munka után, ha nincs dolgunk. Megy háttérben valami hírcsatorna, így nem mondanám függőségnek.
Egyébként meg munkaeszköz is, így telefonálok, e-mailezek rajta sokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!