Miért teszik egyre többen többesszámba a Húsvéti ünnepet?
Figyelt kérdés
Egy ünnep. Nem ünnepek. Karácsonykor is értelmetlen szerintem, de ott még mondjuk az Újévre rá lehet fogni, hogy amiatt. De a Húsvétnál semmi értelme.2024. márc. 30. 11:21
11/24 anonim válasza:
#7:
Képzeld, azok is tisztában vannak ezzel a legtöbben, akik nem járnak templomba, és még Istenben sem hisznek. Ehhez nem kell feltétlenül katolikusnak lenni.
12/24 A kérdező kommentje:
Ezt örömmel látom.
2024. márc. 30. 11:52
13/24 anonim válasza:
Mert három nap (négy) és mindegyik más miatt fontos. Nem tudom mi olyan feldolgozhatatlan ebben
14/24 anonim válasza:
Kerdezo, te bajod, ha tajekozatlan vagy. Nagypentek esatobbi, ami tortent, ez nagyon nem egy darab unnep.
15/24 anonim válasza:
#14 A húsvét bizony egy "darab" ünnep. A Nagypéntek egy másik "darab" ünnep. Nagypénteken eleve nem illendő húst vételeznie magához egy jámbor hívőnek...
16/24 A kérdező kommentje:
A Húsvét egy ünnep. És ennek a különböző állomásait ünnepeljük a Szent három napon. Végül is csak 6 éves korom óta tartom a Nagyböjtöt.
2024. ápr. 2. 11:00
17/24 anonim válasza:
"A Húsvét egy ünnep"
Én is ezt mondom, heába es pontozgatsz lefele nagybőszen.
"6 éves korom óta tartom a Nagyböjtöt"
Akkor tudhatod, hogy a húsvét nem tart. a Nagyböjthöz. A Nagypéntek annál inkább...
18/24 A kérdező kommentje:
Te teológiai értelmetlenségeket írsz. És nem én viszlek le nullára, hanem a többiek akik szintén haszontalannak értékelik a válaszodat.
2024. ápr. 2. 11:39
19/24 anonim válasza:
Ízlelgesd e szavakat, ha engedi időd bősz lepontozgatás közben: "húshagyó kedd", "húsvét". Szívesen...
20/24 A kérdező kommentje:
A húshagyó kedd egyáltalán nem ünnep. Ahogy a hamvazó szerda sem. Csak emléknap legfeljebb.
2024. ápr. 2. 12:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!