Nagyon gátlásos, félénk, visszafogott lányként min tudnék változtatni, hogy kicsit ki tudjak lépni a komfortzónámból?
Pl. nem jársz haza. Engem egész gyerek- és fiatalabb koromban basztatott anyám mert sovány voltam és nem tetszett neki a hajam, hát most már nem kell néznie.
Egyébiránt kezdetnek könnyen visszafordítható dolgokat ajánlanék pl. ruha és smink, mert azt te döntöd el, hogy akarod-e viselni és mikor. Egy új frizurától vagy hajszíntől nehezebb megszabadulni ha mégsem tetszik. Plusz a sport is elég sokat tud dobni az önbizalmon de mindez csak akkor működik ha nem szaladsz tátott szájjal a f@szerdőbe azzal, hogy olyan embereket látogatsz akik basztatnak.
Próbálj meg érzelmileg fuggetlenedni a családodtól.
Hasonló helyzetben vagyok én is. Peldaul engem ami a legjobban szíven ütött mikor nemrégen volt egy autóbalesetem és nagyon nehezen tudtam feldolgozni és egyszer elmondtam a családnak hogy néha sajnálom hogy nem haltam meg az autobalesetben. Erre kinevettek és azt mondták hogy akkor ha ennyire meg akarok halni, csak tessék akár most azonnal is megolhetem magam. Valószínűleg a te családod is érzelmileg egy nagy nulla, mint az enyém.
Azóta én teljesen máshogy tekintek a családra. Úgy vagyok vele hogy ételt,tetőt a fejem felé megkaptam tőlük többet nem is várok el.
Ha egy kicsit beszélgetni akarok, vagy ha egy kis megerősítésre van szükségem, vagy támogatásra, tanacsra akkor a család az utolsó akire számítok. Inkább megyek baratokhoz, pszichológushoz,iskolába,vagy neten nézek motivációs videókat. Neked is ezt ajánlom.
Nem tehetsz róla hogy a családodnak nincs érzelmi intelligenciája. Annyit tehetsz hogy lejjebb adod az elvarasaid feléjük, és így a kapcsolatotok sem fog idővel teljesen el romlani.
De miért akarsz kilépni belőle?
Egyáltalán biztos, hogy benne vagy?
Inkább belelépni kellene, hogy jól érezd magad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!